Primul pas pe scenă. Gala Absolvenților la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/primul-pas-pe-scena-gala-absolventilor-la-unatc/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti prezintă în perioada 18-22 mai (master), respectiv 25 mai – 3 iunie (licenţă), Gala Absolvenţilor UNATC 2018.

Un articol de Liliana Matei|19 mai 2018

Gala Absolvenților UNATC sărbătorește, ca în fiecare an, inspirația și pasiunea pentru excelență, prin recunoaşterea celor care vor duce mai departe în noi forme, teatrul și filmul românesc.

În cele 15 zile de Gală, vor fi prezentate publicului peste 40 de evenimente – spectacole, expoziții, proiecții de filme, proiecte de cercetare practică și teoretică ale studenților de la specializările Facultății de Teatru și ale Facultății de Film.

Evenimentele din cadrul Galei se adresează atât publicului consumator de teatru și film, cât și specialiștilor din domeniu care sunt invitați să descopere și să susțină o nouă generație de artiști, aflată la debut.

Programul detaliat al evenimentelor îl puteți găsi pe www.unatc.ro și pe pagina https://www.facebook.com/galaabsolventilorunatc/

Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2018 vor avea loc la sediul Universității din str. Matei Voievod, nr. 75-77, la Teatrul Metropolis (str. Mihai Eminescu, nr. 89), la LINOTIP – Centru independent coregrafic (str. Ion Brezoianu, nr. 24) și la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni (str. 23 August, nr. 8).

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).