Prin București, cu Tramvaiul Poeziei
https://www.ziarulmetropolis.ro/prin-bucuresti-cu-tramvaiul-poeziei/

Julius Meinl, în parteneriat cu asociaţia Arta nu Muşcă, anunţă lansarea Tramvaiului Poeziei. Acesta va circula pe ruta tramvaiului 1, în perioada 10 septembrie – 01 octombrie, şi va transforma fiecare călătorie într-un moment de relaxare. Va întâmpina călătorii cu decoruri speciale, cărţi de poezie, cafea, muzică şi multe alte surprize.

Un articol de Liliana Matei|7 septembrie 2019

Inițiativele Julius Meinl din cadrul proiectului au fost gândite și create special astfel încât călătorii să se bucure din plin de experiențe inedite. Aceștia pot găsi în timpul lecturii, vouchere cu premii ascunse printre paginile cărților. Mai mult decât atat, călătorii vor fi provocați să dea frâu liber imaginației și să compună propriile versuri, iar fiecare creație va fi recompensată. Pentru ca diminețile să înceapă bine, în perioada 23 – 27 septembrie, stația de tramvai Dr. Felix (zona Victoriei) va deveni stația de poezie în care toți călătorii vor primi câte o cafea gratuită din partea brandului.

„Încă de când am descoperit Tramvaiul Poeziei ne-am dat seama că este exact genul de proiect care se potrivește perfect cu valorile brandului, astfel că am acceptat cu drag propunerea de a fi parteneri și de a ne uni forțele pentru a atinge obiectivul comun: să ducem poezia mai aproape de oameni. Îndemnăm oamenii să participe într-un număr cât mai mare, deoarece o călătorie cu tramvaiul va fi transformată într-o adevărată experiență culturală”, a declarat Mădălina Sultan, marketing manager Julius Meinl România.

Proiectul aparține organizației nonguvernamentale Arta nu Mușcă și are ca scop să aducă poezia mai aproape de oameni și să ofere cât mai multor persoane accesul la cultură. În interiorul tramvaiului va fi amenajată o bibliotecă interactivă cu cărți de poezie contemporană și clasică, iar pe parcursul celor 3 săptămâni vor exista și momente artistice precum concerte de jazz, slam poetry și recitare.

„Tramvaiul Poeziei este despre a stârni curiozitatea călătorilor, a publicului larg, de a crea un obicei de lectură prin biblioteca interactivă, de a se lase inspirați în traseul lor spre școală, serviciu, piață. Să își dea voie să simtă, să privească orașul de la fereastră cu alți ochi, să zâmbească, să aibă nițel încredere”, a spus Loredana Munteanu, fondatoare a organizaţiei nonguvernamentale Arta nu Muşcă.

Julius Meinl lansează și o provocare inedită, un concurs de poezie pentru toți cei care sunt pasionați de scris. În perioada 9 – 16 septembrie, toți cei care vor să participe se pot înscrie aici, iar cele mai frumoase poeme vor fi colantate pe geamurile Tramvaiului Poeziei.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.