“Prințul Crab”, premiera de dinaintea vacanței la Opera Comică pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/printul-crab-premiera-de-dinaintea-vacantei-la-opera-comica-pentru-copii/

Duminică, 18 iunie, de la ora 18:00, Opera Comică pentru Copii îi invită pe cei mici la baletul “Prinţul Crab”, ultima premieră din stagiunea 2016-2017.

Un articol de Petre Ivan|16 iunie 2017

Spectacolul este creat în colaborare cu Școala de Balet Jaqueline, fiind a doua producție realizată prin parteneriatul dintre cele două instituții, după baletul “Frumoasa Vasilisa”.

Acest spectacol creat împreună cu micii artiști talentați ai Școlii de Balet Jaqueline este cel mai frumos dar pe care îl putem face publicului nostru tânăr, căruia îi mulțumim că ne-a fost alături pe parcursul celei mai bogate stagiuni a Operei Comice pentru Copii. Din octombrie 2016 și până acum, înainte de vacanța mare, peste 90 000 de copii și părinți ne-au trecut pragul și s-au bucurat de cele peste 400 de spectacole și evenimente deosebite pe care echipa de artiști, coregrafi și regizori ai OCC le-a creat special pentru ei. Între 1 și 9 iulie vă invităm cu mic, cu mare să sărbătorim împreună muzica în cadrul festivalului Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului  la Opera Comică pentru Copii și la Ateneul Român. Apoi, ne dăm întâlnire la toamnă, în noua stagiune, cu multe surprize și spectacole de excepție! – Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

“Prințul Crab” aduce în fața spectatorilor mici și mari peste 60 de copii cu vârste între 3 și 10 ani, elevi ai Școlii de Balet Jaqueline.

Cu ajutorul muzicii, al costumelor și al coregrafiei deosebite, ei spun povestea prințului vrăjit de o zână să devină crab și să se transforme din nou în om doar prin sacrificiul unei fete care să îl iubească necondiționat și să fie gata să își dea viața pentru el.

O incursiune în lumea fascinantă a poveştilor pentru copii din însorita Italie, cu prinţese, prinţi, pescari, zâne și vietăţi ale mării, care trăiesc împreună într-o lume în care fantasticul se îmbină cu realitatea. Curajul, curiozitatea, recunoştinţa, prietenia şi, bineînţeles, dragostea sunt valorile personajelor din această poveste senină pe care vă invit s-o savurați în pragul vacanței de vară. – Jaqueline Bratu, regizorul și coregraful spectacolului.

Baletul “Prințul Crab” va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 18:00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din Calea Giulești nr. 16.

Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip.

Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

Foto: Prințul Crab – Opera Comică pentru Copii

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.