Profesioniști din întreaga lume participă la o ediție specială de Mastering The Music Business
https://www.ziarulmetropolis.ro/profesionisti-din-intreaga-lume-participa-la-o-editie-speciala-de-mastering-the-music-business/

Timp de trei zile, în perioada 29 – 31 iulie, conferinţa Mastering The Music Business (MMB) aduce în mediul online profesionişti din întreaga lume pentru a discuta problemele industriei cauzate de COVID -19, dar şi pentru a veni cu soluţii care să ajute artiştii şi nu numai.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2020

În mediu virtual, adică într-un spațiu sigur, care asigură distanțarea fizică – vor avea loc paneluri, workshop-uri și studii de caz despre cele mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizează industria muzicală – atât pe plan local, cât și internațional, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritățile pentru reconstrucția industriei, soluții de finanțare, comunicare de criză și multe altele.

Speakerii ediției și principalele paneluri 

Ediția specială MMB din 2020 aduce numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor vorbi deschis despre cât mai multe probleme cu care se confruntă industria în această perioadă, dar mai ales despre soluțiile pentru a ieși din acest impas. 

Printre speakerii internaționali se regăsesc: Keren McKeen (UK), fostul manager al trupei Snow Patrol din ultimii 20 de ani, care alături de Neeta Ragoowansi (US), Rachel Lynn Karry și Dan Fințescu (RO) vor vorbi despre noile oportunități apărute în urma pandemiei și modul în care ne adaptăm noii normalități. Oleg Pylypenko (UA), fondator al platformei ticketsell.ai va prezenta modul în care evenimentele hibrid (online-offline) pot fi monetizate corect în criză prin intermediul platformelor de ticketing. Unul dintre cele mai așteptate paneluri este cel despre sănătatea psihică a artiștilor în vremuri pandemice, subiect dezbătut de Mihaela Ivan Holtz (USA/RO), psihoterapeut, Ekaterina Bazhanova (RU), manager al multor artiști independenți și Matt Errington (UK), Director al SMB (School of Music Business). 

Printre speakerii români se numără: Edy Chereji –  unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, Dan Byron – solistul trupei byron,  Doru Trăscău – vocea trupei The Mono Jacks, Cornel Ilie – solistul trupei VUNK, Codruț Dumitrescu – music manager la Overground Music, Nicoleta Sandu – head of booking la Global Records și mulți alți oameni de radio, promoteri sau reprezentanți ai caselor de discuri. 

Mesajul industriei pentru toți cei din linia I – MULȚUMIM

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB, a declarat că „ne-am dorit mult ca industria muzicală să transmită un mesaj colectiv celor din linia I, datorită cărora azi suntem mult mai bine decât puteam fi dacă ei nu aveau curajul și tăria de a merge înainte. Ne-am gândit mult la ce le-am putea zice, dar am ales un simplu Mulțumim tradus în unde sonore, pentru că în acest cuvânt încape toată considerația noastră.”

 

Conferința se va desfășura online, cu acces gratuit,  pe pagina de facebook MMB și pe site-ul conferinței, iar întregul program va fi anunțat pe https://masteringthemusicbusiness.ro/.

MMB Online este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, sponsorizat de Merlin și susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation).

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor,  managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei – tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele patru ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

28
/03
/14

Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti“ din București lansează astăzi, 28 martie, campania „Un pian pentru Lipatti“. Iniţiativa profesorilor luptă cu un paradox: colegiul nu are un pian performant care să facă să strălucească adevărata performanță a tinerilor pianiști.

25
/03
/14

Joi, 27 martie, ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, balerinii Corina Dumitrescu şi Călin Rădulescu reînvie romanul lui Tolstoi, Anna Karenina. Spectacolul, în regia şi coregrafia lui Ioan Tugearu, a făcut istorie în repertoriul ONB, prin montarea sa originală prezentată în premieră absolută pe 8 noiembrie 1998, producţia fiind reluată în 2009.

24
/03
/14

Cea de-a XII-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România şi-a desemnat câştigătorii. Cântecul anului a fost desemnat "Perfect fără tine", interpretat de trupa Vama, în timp ce Loredana Groza a primit trofeul pentru "Artistul anului 2013". Piesa "Ecou", interpretată de Elena Gheorghe feat. Glance, s-a impus la categoria "Cel mai bun cântec pop".

22
/03
/14

Nu am găsit un titlu mai potrivit pentru un articol referitor la ultimele discuri semnate de doi americani: dirijorul James Levine şi violonista Hilary Hahn. El este deja legendarul director muzical al Teatrului Metropolitan din New York, una dintre cele mai importante opere ale lumii, ea, o violonistă laureată cu Grammy care îndrăzneşte să caute căi noi de expresie.

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

13
/03
/14

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.