Profesioniști din întreaga lume participă la o ediție specială de Mastering The Music Business
https://www.ziarulmetropolis.ro/profesionisti-din-intreaga-lume-participa-la-o-editie-speciala-de-mastering-the-music-business/

Timp de trei zile, în perioada 29 – 31 iulie, conferinţa Mastering The Music Business (MMB) aduce în mediul online profesionişti din întreaga lume pentru a discuta problemele industriei cauzate de COVID -19, dar şi pentru a veni cu soluţii care să ajute artiştii şi nu numai.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2020

În mediu virtual, adică într-un spațiu sigur, care asigură distanțarea fizică – vor avea loc paneluri, workshop-uri și studii de caz despre cele mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizează industria muzicală – atât pe plan local, cât și internațional, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritățile pentru reconstrucția industriei, soluții de finanțare, comunicare de criză și multe altele.

Speakerii ediției și principalele paneluri 

Ediția specială MMB din 2020 aduce numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor vorbi deschis despre cât mai multe probleme cu care se confruntă industria în această perioadă, dar mai ales despre soluțiile pentru a ieși din acest impas. 

Printre speakerii internaționali se regăsesc: Keren McKeen (UK), fostul manager al trupei Snow Patrol din ultimii 20 de ani, care alături de Neeta Ragoowansi (US), Rachel Lynn Karry și Dan Fințescu (RO) vor vorbi despre noile oportunități apărute în urma pandemiei și modul în care ne adaptăm noii normalități. Oleg Pylypenko (UA), fondator al platformei ticketsell.ai va prezenta modul în care evenimentele hibrid (online-offline) pot fi monetizate corect în criză prin intermediul platformelor de ticketing. Unul dintre cele mai așteptate paneluri este cel despre sănătatea psihică a artiștilor în vremuri pandemice, subiect dezbătut de Mihaela Ivan Holtz (USA/RO), psihoterapeut, Ekaterina Bazhanova (RU), manager al multor artiști independenți și Matt Errington (UK), Director al SMB (School of Music Business). 

Printre speakerii români se numără: Edy Chereji –  unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, Dan Byron – solistul trupei byron,  Doru Trăscău – vocea trupei The Mono Jacks, Cornel Ilie – solistul trupei VUNK, Codruț Dumitrescu – music manager la Overground Music, Nicoleta Sandu – head of booking la Global Records și mulți alți oameni de radio, promoteri sau reprezentanți ai caselor de discuri. 

Mesajul industriei pentru toți cei din linia I – MULȚUMIM

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB, a declarat că „ne-am dorit mult ca industria muzicală să transmită un mesaj colectiv celor din linia I, datorită cărora azi suntem mult mai bine decât puteam fi dacă ei nu aveau curajul și tăria de a merge înainte. Ne-am gândit mult la ce le-am putea zice, dar am ales un simplu Mulțumim tradus în unde sonore, pentru că în acest cuvânt încape toată considerația noastră.”

 

Conferința se va desfășura online, cu acces gratuit,  pe pagina de facebook MMB și pe site-ul conferinței, iar întregul program va fi anunțat pe https://masteringthemusicbusiness.ro/.

MMB Online este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, sponsorizat de Merlin și susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation).

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor,  managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei – tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele patru ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.