Profesorul Trăsnit creează în premieră un nor la cea de-a VI-a ediție a SCIKiDS Festivalul Științei
https://www.ziarulmetropolis.ro/profesorul-trasnit-creeaza-in-premiera-un-nor-la-cea-de-a-vi-a-editie-a-scikids-festivalul-stiintei/

În weekendul 20 – 21 octombrie Mega Mall devine destinaţia ideală pentru pasionaţii de ştiinţă şi tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduieşte SCIKiDS Festivalul Știinţei ediţia a VI-a – 100 de ani de ştiinţă. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit şi va crea un nor uriaş artificial pe Terasa Mega Mall situată la nivelul 2B.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2018

,,Anul acesta sărbătorim 100 de ani de știință în România. Copiii de azi pot deveni Henri Coandă, Traian Vuia, Victor Babeș, Emil Racoviță, Grigore Moisil, Ana Aslan, Sofia Ionescu-Ogrezeanu, Ștefania Mărăcineanu de ieri.

  • Intrarea la SCIKiDS Festivalul Științei este liberă
  • Până acum, 20.000 de pasionați de tehnologie au asistat la  peste 200 de activități științifice distractive
  • Evenimentul este organizat cu sprijinul Da Vinci Learning și Centrului Edulier

Intrarea este liberă, iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12:00 – 18:00,  în spațiul special amenajat de la nivelul -1.

SCIKiDS Festivalul Științei își propune să inspire o nouă generație de savanți, cercetători, exploratori. Fiecare copil care ne va trece pragul în cele două zile poate fi un viitor om de știință. Toată lumea este binevenită la SCIKiDS Festivalul Științei pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

Știința este distractivă

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții cu roboți și jucării inteligente. În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Norul din laborator” în care Profesori Trăsniți, youtuberi, voluntari, vizitatori, parteneri vor realiza un mega nor artificial. De asemenea, alături de  Profesorii Trăsniti, copiii vor putea realiza cea mai mare pastă de dinți pentru dinozaur. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

YouTube meets SCIENCE

La ateliere de știință vor participa câțiva dintre cei mai apreciați vloggeri din Româmia și Republica Moldova: Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Andreea Bostănică, Noris, INicolas, Andrei Ro, A Cristian Bătrînu, Noris, GENIUStin, Dany Negoescu, Karina Maria, Profesorul Trăsnit Spooky și Erik Culescu. Aceștia vor fi prezenți în deschiderea festivalului și îi vor ține la curent pe copiii din toată țara cu experimentele și noutățile de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDSDespre SCIKiDS Festivalul Științei

Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziune educațională pentru întreaga familie și UPC România.

Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație. Învățământ. Cercetare.

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 – 18.00, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului : SCIKiDS Festivalul Științei editia a VI-a –  100 de ani de știință.

Despre Asociația Fascination

SCIKiDS -The Next Generation: Noi credem că știința are puterea de a schimba vieți și de a influența destine. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Publicul nostru țintă este întreaga familie.

Foto: SCIKiDS Festivalul Științei – facebook

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.

26
/05
/23

Editura Frontiera lansează sâmbătă, 27 mai, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.