Profu’ de religie. Dacă e luni, e Teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/profu-de-religie-daca-e-luni-e-teatru-tv/

În această seară, de la ora 20.10, iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2, spectacolul „Profu’ de religie”, produs la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova. Din distribuţie fac parte: Marian Politic, Dragoş Măceşanu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Vieru şi Raluca Păun.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2016

Profu’ de religie abordează modul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri. astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți.

La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.

Spectacolul este rodul colaborării dintre dramaturgul Mihaela Michailov, regizorul Bobi Pricop și actori, după ce un fragment din piesă a fost declarat câștigător la cea de-a treia ediție a Concursului de proiecte pentru tineri regizori și dramaturgi români inițiat de Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova.

PROFU’ DE RELIGIE de Mihaela Michailov

Producţie a Teatrului Naţional “Marin Sorescu;, Craiova

Regia şi scenografia: Bobi Pricop

Distribuţia: Marian Politic, Dragoş Măceşanu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Vieru, Raluca Păun

Echipa TVProfu’ de religie

director de imagine: Vlad Tănase

editor de imagine: Marius Rusitoru

regizor muzical: Gabriel Scîrlet

producţie: Cezarina Hărăbor

regia tv: Gini Ignat

producător: Sînziana Miloşoiu.

Program difuzare

TVR 2 – luni 12.09, ora 20.10 și luni 19.09, ora  01.40

TVR 3 – sâmbată 17.09, ora 20.00 și duminică 18.09, ora 8.00

TVR M – sâmbată 17.09, ora 17.30

TVRi – luni 19.09, ora 9.00

Foto: Profu’ de religie  – www.tvr.ro

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

25
/01
/15

Înscrierile pentru cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti", care va avea loc în perioada 3 - 10 octombrie, în Bucureşti, au început, data limită pentru primirea candidaturilor fiind 19 aprilie, anunţă Teatrul Ion Creangă.

24
/01
/15

Tânjesc după o lume în care cronicile de teatru, cum și cele de cinema să aibă utilitatea unui robot de bucătărie perfect funcțional. Să fie simple, ușor de înțeles, fără echivoc.

24
/01
/15

Luni, 26 ianuarie 2015, la ora 23.05, la Radio România Actualităţi, Teatrul Naţional Radiofonic prezintă în premieră: „Cool” de Mihai Ispirescu. Adaptarea radiofonică: Domnica Ţundrea. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Rizea, Ion Haiduc, Mircea Constantinescu, Daniela Marcu, Ion Mărgescu.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu se numără printre clădirile ce vor fi scoase la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, alături de monumente precum Castelul Teleki şi Cula Greceanu.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.

23
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Cu „Boyhood”, probabil cel mai de succes film al său, Richard Linklater readuce cinematograful la origine, reafirmându-i capacitatea unică de a înregistra scurgerea timpului. Este un film despre fiecare din noi, despre vârstele prin care trecem fără a le conştientiza până la capăt.