PROGRAM în perioada 15-24 februarie la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-in-perioada-15-24-februarie-la-unteatru/

   Vineri 15 februarie, orele 19.00 TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu. Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici   *Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

 

 Vineri 15 februarie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

 

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

 

 

Duminica 17 februarie, orele 19.00

 Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt de Materi Visniec

 

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita

sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie

regia Cătălina Buzoianu

mişcarea scenică : Galea Bobeicu

elemente pantomimă: Adrian Nour

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…

 

 

Joi  21 februarie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

 

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

 

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

 

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

 

 

Sambata 23 februarie, orele 19.00

 

ZORBA dupa N.Kazantzakis

cu: Silvian Valcu,  Ioan Mihai Cortea

un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

 

„Muierea-i altceva…e ceva de neinteles si toate legile  statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati. NU! una, zece, o suta, o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure…dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.”

 

 

Duminica 24 februarie, orele 19.00

 CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan

Scenografie: Valentin Vârlan

Regie: Sânziana Stoican

 

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

 

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.