PROGRAM in perioada 21 februarie- 2 martie la UNTEATRU
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-in-perioada-21-februarie-2-martie-la-unteatru/

PROGRAM 21 februarie- 2 martie Joi  21 februarie, orele 19.00  TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu. Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici *Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama […]

Un articol de Andrada Văsii|19 februarie 2013

PROGRAM 21 februarie- 2 martie

Joi  21 februarie, orele 19.00 

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

 

Sambata 23 februarie, orele 19.00

 ZORBA dupa N.Kazantzakis
cu: Silvian Valcu,  Ioan Mihai Cortea

un spectacol de Ioan-Mihai Cortea

„Muierea-i altceva…e ceva de neinteles si toate legile  statului si ale religiei gresesc. De-ar fi sa fac io legile nu le-as face la fel pentru muieri si pentru barbati. NU! una, zece, o suta, o mie pentru barbat, doar e barbat, poa’ sa le-ndure…dar nici macar una pentru muiere, pentru ca muierea-i o faptura slaba.”

Duminica 24 februarie, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan

Scenografie: Valentin Vârlan

Regie: Sânziana Stoican

 

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi? 

 

Sambata 2 martie, orele 19.00
Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt de Materi Visniec

cu: Iolanda Covaci, Marius Calugarita  
sound design: Mihai Prejban/Sorin Antonie
regia Cătălina Buzoianu
mişcarea scenică : Galea Bobeicu 
elemente pantomimă: Adrian Nour

Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi…  
Spectacolele se joaca în cadrul programului „Un teatru pentru o lume” – proiect finanţat de AFCN.
Numarul de locuri este limitat.

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.