Program la Godot Cafe-teatru în perioada 24 – 30 mai 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-godot-cafe-teatru-in-perioada-24-30-mai-2013/

Programul la Godot Cafe-teatru în perioada 24 – 30 mai 2013 este următorul

Un articol de Andrada Văsii|19 mai 2013

Programul la Godot Cafe-teatru în perioada 24 – 30 mai 2013 este următorul

 

VINERI 24.05

TEATRU

19:00 : ,,Asta-i tinerețea noastră” după Kenneth Lonergan

Regia: Radu Iacoban

Cu: Paul Ipate, Ioana Blaj, Conrad Mericoffer

Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei

 “E nevoie de foarte mult timp pentru a fi tânăr” spune Picasso. E nevoie de o oră și jumătate de râs copios pentru cel care vizionează acest spectacol să simtă din nou că a fost și este înăa tânăr.

Povestea imaginată de Kenneth Lonergan, care a stat la baza unor producții impresionante pe Broadway și West End, vorbește despre noptea maturizării, despre momentul marcant care face trecerea de la teribilism la intrarea propriu-zisă în viață.  Lonergan manevrează impecabil situațiile dramatice oferind actorilor posibilitatea de a se implica total și spectatorului oportunitatea de a se delecta vizionând această poveste hazlie și emotionantă. Warren ( Paul Ipate) e dat afară din casa tatălui său și se cazează cu forța în garsoniera prietenului său cel mai bun, Dennis ( Conrad Mericoffer). Peripețiile încep când Dennis află că Warren a furat din casă 15000 de dolari.

 TEATRU

 

22:00 : ,,COLIBRI” de Garret Jon Groenveld

Regia: Florin Piersic Jr.

Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. […] “Colibri” este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi.

Oana Stoica,

Dilema Veche

 

SÂMBĂTĂ 25.05

TEATRU

 

18:00 : ,,FRAGIL” după Neil LaBute

Regia: George Dogaru

Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore

Durata: 1h40 / Preț bilet: 35 lei

Greg o iubeşte pe Steph cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni.

TEATRU

 

22:00 : ,,Comedie neagră” după Peter Shaffer

Regia: Cosmin Alexandru Purice

Cu: Istvan Teglaș, Mihai Smarandache, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazăr, Andreea Samson, Mădălin Mandin

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

Brindsley Miller, un tanar sculptor si logodnica lui Carol Melkett “imprumuta” mobila scumpa si obiecte de anticariat de la vecinul lor Harold Gorrringe pentru a-i putea impresiona pe un milionar care este asteptat sa vina in vizita pentru a cumpara cateva dintre sculpturile lui Brindsley si pe tatal lui Carol, Colonelul Melkett care vine sa-l cunoasca pe Brindsley pentru a-si da consimtamantul pentru o eventuala casatorie.Curentul cade, Harold se intoarce mai devreme, apare un electrician cult si pasionat de arta, vine si fosta iubita a lui Brindsley, pentru a intregi o seara in care incurcaturile se tin lant.

DUMINICĂ 26.05   

 TEATRU

20:00 : ,,Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” după autori americani contemporani

Regia: Doina Antohi

Cu: Mirela Zeța, Andreea Grămoșteanu, Ioana Barbu, Andreeea Samson, Doina Antohi, Constantin Diță, Alexandru Conovaru, Andrei Mateiu, Pavel Bârsan, Șerban Gomoi

Durata: 2h (cu pauza) / Preț bilet: 35 lei

 Actorii reuniti în echipă pentru acest proiect […] sustin adevărate examene de actorie. […] nu se pot uita aparitiile Mirelei Zeta de nerecunoscut în diverse momente prin nuantarea jocului cu inteligentă aplicată pentru creionarea fiecărui rol. Când e o lesbiană indiană, când o naivă prostută, când o persoană cu autoritate. Flexibilă în expresie, Ioana Barbu dă consistentă fiecărei tipologii ce îi revine, gândeste atent rostul cuvântului rostit de personaj. Andreea Samson demonstrează o largă gamă de transpunere în desenul personajelor, se adaptează caracterizării lor cu dezinvoltură si le prezintă fermecător publicului.

Ileana Lucaciu

ileanalucaciu.blogspot.com

 

LUNI 27.05

TEATRU

21:00 : ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

Ce avem în mintea noastra, coincide foarte rar, să nu zicem întâmplător, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu trăiește în acord cu sufletul. De parcă am trăi permanent cu o a doua persoana în noi înșine. Spectacolul din mintea noastră este al doilea volum al romanului ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim”. În cheie absolut comică…umorul fiind singurul care ne salvează din absurd.

 

MARȚI 28.05           

TEATRU

19:00 : ,,Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon

Regia: Chris Simion

Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor

Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

 

MIERCURI 29.05

TEATRU

20:00 : ,,Un cuplu ciudat” de Neil Simon

Regia: Doina Antohi

Cu: Andreea Grămoșteanu, Mirela Zeța, Ioana Barbu, Iulia Brezeanu, Doina Antohi, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Cătălin Babliuc

Durata: 2h10 (cu pauză) / Preț bilet: 30 lei

„Un cuplu ciudat, varianta feminină”, a fost scris de Neil Simon la 20 de ani după prima versiune, cea masculină. În prima variantă, 6 bărbaţi joacă pocher, iar cele două femei care vin în vizită sunt englezoaice, iar în cea de-a doua, pandant, 6 femei joacă „Ştii şi câştigi” („Trivial Pursuit”), iar cei doi bărbaţi sunt spanioli.

Versiunea feminină este mult mai amuzantă decât cea masculină. Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din „Trivial Pursuit” sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii hazoase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu. Senzaţia spectatorului este că se uită prin gaura cheii şi ascultă cu urechea lipită de uşă.

 JOI 30.05

TEATRU

19:00 : ,,Flori, filme, fete sau băieți” de Mimi Brănescu

Regia: Radu Popescu

Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru

Durata: 1h20 / Preț bilet: 30 lei

Viaţa este un joc sau o joacă?

Indiferent de vârstă, preocupări, statut social, suntem mereu implicaţi. Când regulile încep să se complice după o vreme, depinde doar de noi: ne mai jucăm sau renunţăm?
“Flori, filme, fete sau băieţi” este o comedie în care te vezi pe tine când iubeşti. Când eşti timid sau bravezi. Când iei decizii proaste. Bune. Când încalci regulile sau abia le faci. Când trăieşti.

 IMPROVIZATIE

 

21:30 : Seara de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei

Info:

Godot Cafe-Teatru & Godot SubScenă

Str. Blănari 14

Tel: 0736 414 244 | 021 316 16 82

contact@godotcafeteatru.ro | rezervari@godotcafeteatru.ro | www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Godot Cafe-Teatru ,, Te iubesc! Te iubesc?”