Program la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-godot-cafe-teatru-si-la-godot-subscena-in-perioada-26-aprilie-2-mai/

Programul la Godot Cafe-Teatru şi la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai.

Un articol de Andrada Văsii|26 aprilie 2013

Programul la Godot Cafe-Teatru și la Godot SubScenă în perioada 26 aprilie – 2 mai:

Vineri 26.04 

Teatru

19:00 : ,,COLIBRI” de Garret Jon Groenveld

Regia: Florin Piersic Jr.

Cu: Daniel Popa, Laurenţiu Bănescu

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care, dacă nu ai un loc de muncă de mai mult timp, eşti trimis către un birou special. Doi angajaţi ai biroului de şomaj, unul celibatar şi altul căsătorit, reacţionează complet diferit când rutina zilnică le este distrusă în urma unui act de violenţă urbană.

Regizorul Florin Piersic jr. mizează pe atmosfera stranie, cu două variante caricaturale de Estragon şi Vladimir (Daniel Popa şi Laurenţiu Bănescu, precişi şi sincronizaţi) care nu mai aşteaptă sosirea unui Godot necunoscut, ci se joacă de-a Dumnezeu, un joc periculos atunci cînd limita între călău şi victimă devine fluidă. […] ,,Colibri” este un spectacol cu o structură lineară care, odată aşezat în tipar, se dezvoltă coerent, ca o mică lucrare camerală. Surprizele sunt coperţile, două numere muzicale care împachetează ironic povestea. Jucat la Godot cafe-teatru şi la Green Hours 2 (stadionul Dinamo), Colibri depăşeşte nivelul unui spectacol de bar, adică un show mai mult sau mai puţin haios, dar uşor accesibil. Colibri obligă spectatorul la evaluarea propriei personalităţi.

Oana Stoica,
Dilema Veche

Piesa Colibri este câştigatoare a The Internationalists 2012 Global Playwriting Contest.

http://theinternationalists.org

Concert

22:00 : Marius Mihalache Band & Irina Sârbu & – ,,Love of Swing”

Irina Sârbu (voce), Marius Mihalache (țambal), Mandela (flaut), Călin Grigoriu (chitară), Nicu Baran (bas), Dragoș Mihu (tobe)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 40 lei

 

Sâmbătă 27.04       

Teatru

19:00 : ,,Shot sau Comedia relațiilor” după autori americani contemporani

Direcția scenică: Andreea Bibiri

Cu: Andreea Bibiri / Florina Gleznea, Andreea Mateiu, Andrei Mateiu, Rolando Matsangos

Durata: 1h35 / Preț bilet: 30 lei

 5 piese scurte.

Femeile consideră ca este despre femei. Bărbații consideră că este despre barbați. Noi toți consideram că este un text politic sau despre corectitudine politică. Dacă va simțiți cumva, pe undeva, lezați de incorectitudinea politică din spectacol, ne cerem scuze și vă dorim să aveți în continuare o viață plină de corectitudine politică.

Teatru

22:00 : ,,O piesă deșănțată” de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu Marius Manole, Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, Andrei Alexandru Huțuleac

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol în care toate personajele au dreptatea şi motivaţiile lor, o comedie în forma cea mai pură, fără niciun fel de pretenţie de adâncime. Faptul că pe alocuri risul e întrerupt de o nedumerire de-a dreptul tragică e menit doar să dezechilibreze spectatorul, să-l ia pe nepregătite şi să-i smulgă noi hohote. O piesă care chiar e deşanţată, deşi toate personajele sunt pure ca omătul.

Lia Bugnar,
dramaturg, regizor

 

Duminică 28.04

TEATRU

16:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Teatru

20:00 : ,,Noi 4″ de Lia Bugnar

Regia: Dorina Chiriac

Cu: Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar, Marius Manole

Durata: 1h 30 / Preț bilet: 30 lei

Un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare unde se abordează tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de către personaj, trădarea în iubire etc.) și sumedenie de teme fundamentale (tăierea colțului de la unghia de la degetul mare, proporția vodka-suc în Bloody Mary). Între aceste două limanuri, cuprinsul este surprinzător de eclectic și deopotriva tragi-comic.

 

Luni 29.04   

Teatru

20:00 : ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion

Regia: Chris Simion

Cu: Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob

Durata: 1h15 / Preț bilet: 35 lei

 ,,O Poveste despre nesfârșitul conflict dintre rațiunie și inima…6 tablouri despre 6 variante de a înșela în cuplu.

Ce avem în mintea noastră, coincide foarte rar, să nu zicem întâmplător, cu ceea ce spunem sau cu ceea ce facem. De cele mai multe ori mintea nu trăiește în acord cu sufletul. De parcă am trăi permanent cu o a două persoana în noi înșine. Spectacolul din mintea noastră este al doilea volum al romanului ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim”. În cheie absolut comică …umorul fiind singurul care ne salvează din absurd.

Romanul ,,Ce ne spunem când nu ne vorbim’’ are două volume. Primul volum, publicat de Editura Trei, se află deja în librarii. Al doilea volum este un spectacol de teatru regizat de autoare.

p.s. Cel de-al doilea volum nu va fi publicat niciodata. Pentru a avea parte de povestea integrala sunteți invitat(a) sa acceptati provocarea de a fi in sala de spectacol.

 

Marți 30.04  

Teatru

19:00 : ,,Te iubesc! Te iubesc?” după Dumitru Solomon

Regia: Chris Simion

Cu: Corina Moise, Dan Rădulescu, Manuela Hărăbor

Durata: 1h30 / Preț bilet: 35 lei

 

Miercuri 01.05

Teatru/Concert

21:00 : „Apolodor” după Gellu Naum

Cu: Ada Milea, Dorina Chiriac, Radu Bânzaru

Durata: 1h30 / Preț bilet: 30 lei

 ,,Apolodor” este ca o ,,hartă” muzicală a călătoriilor unui pinguin în căutarea fraților lui, un fel de concert cu personaje vesel și trist în același timp. De el se pot bucura și copiii, dar e bun mai ales pentru copilul ascuns în fiecare om mare.

 

Joi 02.05

Teatru

19:00 : ,,Marea iubire a lui Sebastian”

Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglaș

Durata: 1h / Preț bilet: 35 lei

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii.

 

Improvizație

 

21:30 : Seară de improvizație cu ImproVizați.ro

Durata: 2h / Preț bilet: 30 lei

 Godot Sub-Scenă

 

 Vineri 26.04

Teatru

19:00: ,,Pisica Verde” de Elise Wilk

Regia: Cristi Juncu

Cu: Rares Andrici, Deborah Feldman, Mihai Cojocaru, Andrei Catalin, Irina Antonie, Iulia Ciochina

(Anul III UNATC „I.L.Caragiale”, clasa prof. Adrian Titieni)

Durata: 1h30 / Preț bilet: 15 lei

 

Sâmbătă 27.04

Teatru

19:00: ,,(CU)CUIEÎNFRUNTE” după Eric Bogosian

Cu: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor

Durata: 1h20 / Preț bilet: 20 lei

 

Duminică 28.04

Teatru

20:00 : ,,Trust me if you can” de Iris Spiridon, după o idee de Neil LaBute

Cu: Ana Ularu, Radu Iacoban, Istvan Teglaș

Durata: 1h10 / Preț bilet: 20 lei

Un spectacol de teatru experimental sub forma unui joc de societate – ,,Adevăr sau provocare”, în care actorii Ana Ularu, Radu Iacoban şi Istvan Teglas îndeamnă publicul să pătrundă în universul lor interior şi să aleagă între realitate şi ficţiune.

O fată fredonează o melodie despre povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de fratele ei, un actor vrea să convingă publicul că este un personaj, un tânăr încearcă să facă lumea să râdă printr-un stand-up care devine tragic. În toate cele trei cazuri, limita dintre adevăr şi iluzie este stabilită de spectator, care decide dacă rămâne simplu privitor sau dacă acceptă provocarea, alăturându-se celor trei personaje în universul acestora.

Info:

Str. Blănari 14

 0736 414 244 | 021 316 16 82

[email protected] |

www.godotcafeteatru.ro

Foto credit: Alexandra Pașca și Godot Cafe-teatru (Facebook)

25
/09
/12

„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr., a fost selecţionat în competiţia „Free Spirit” a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada12-21 octombrie. O comedie „extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii, „Killing Time” […]

25
/09
/12

Primul roman pentru cititori maturi scris de romanciera britanică J.K. Rowling, a cărui acţiune are loc într-un sat britanic imaginar măcinat de lupte politice, este complet diferit de universul plin de magie din seria „Harry Potter” şi va fi lansat joi în Marea Britanie. Succesul comercial al noului roman pare să fie garantat, ţinând cont […]

25
/09
/12

Strauss Festival Orchestra Vienna revine, pentru al patrulea an consecutiv, în România, unde va prezenta concertul „Vienna Classic Christmas” în turneu naţional, între 7 şi 21 decembrie.   Măiestria desăvârşită a artiştilor orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internaţional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar şi interesul deosebit manifestat de public au […]

25
/09
/12

Opt dintre cele peste 15 premiere pe care Les Films de Cannes a Bucarest le aduce între 19 şi 25 octombrie la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu sunt titluri aflate în palmaresul de anul acesta al Festivalului de la Cannes, informează marţi organizatorii. Les Films de Cannes a Bucarest se va deschide pe 19 […]

25
/09
/12

Iranul a anunţat, luni, că nu va participa la competiţia pentru premiile Oscar 2013 din cauza „insultei intolerabile” ce a fost adusă musulmanilor de filmul anti-islam produs recent în Statele Unite ale Americii, informează AFP. „Anunţ în mod oficial că, din cauza intolerabilei insulte aduse marelui profet al Islamului, nu vom participa la Oscarurile din […]

25
/09
/12

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) organizează luni, 1 octombrie, în aula Palatului Cantacuzino-Enescu, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă UNIMIR, în cadrul galei le vor fi decernate premii de excelenţă pentru întreaga activitate dirijorilor Ludovic Bacs şi Stelian Olaru, soliştilor de operă şi […]

25
/09
/12

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est 2012, care se va desfăşura între 5 şi 14 octombrie, în Bucureşti, reuneşte 312 scurtmetraje, 23 de lungmetraje, evenimente speciale, precum Animash şi „The Night of the Animated Bad Taste”, şi celebrităţi ca Daniel McCoy, de la studioul Pixar. Punctele de atracţie ale celei de-a şaptea ediţii a […]

25
/09
/12

La 25 septembrie 1872 a fost inaugurată Gara de Nord din Bucureşti şi s-a deschis prima linie ferată Bucureşti-Ploieşti.   1599    – S-a născut arhitectul Francesco Castelli Borromini, reprezentant al barocului italian (Biserica San Carlino alle Quattro Fontane din Roma)  (m. 1667). 1613    – S-a născut Claude Perrault, medic, arhitect şi teoretician francez, de orientare […]

25
/09
/12

O expoziţie cu titlul „Eseuri cromatice”, semnată de pictoriţa Luminiţa Gliga, va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii octombrie la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” din Bucureşti, informează instituţia gazdă. Absolventă, în 2002, a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pictură, la clasa prof. Sorin Ilfoveanu, Luminiţa Gliga […]

24
/09
/12

Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată, luni, pe esplanada din municipiul Târgu-Jiu, prima stea fiind dedicată sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi. Inaugurarea Aleii Celebrităţilor a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a oamenilor de cultură din judeţ, dar şi în prezenţa Soranei Georgescu-Gorjan, fiica inginerului care a colaborat cu sculptorul Constantin Brâncuşi pentru ridicarea Coloanei […]

24
/09
/12

Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti va organiza, în zilele de 4 şi 5 octombrie, două concerte extraordinare, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la naşterea dirijorului George Georgescu (12 septembrie 1887 – 1 septembrie 1964). Potrivit unui comunicat transmis luni de Institutul Cultural Român (ICR), partener al proiectului, alături de TVR, cele două […]

24
/09
/12

Institutul Cultural Român (ICR) a anunţat, luni, că urmează să înfiinţeze noi filiale ICR în patru mari oraşe din România: Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova. Decizia ICR face parte din „efortul de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibilă celor interesaţi din întreaga ţară”. Cele patru noi filiale ale ICR vor fi deschise […]

24
/09
/12

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.   Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă […]

24
/09
/12

Pentru al doilea an consecutiv, agenţia britanică Ladbrokes îl situează pe scriitorul român Mircea Cărtărescu printre favoriţii Premiului Nobel pentru Literatură. Academia Suedeză nu a stabilit ziua în care se va da publicităţii numele câştigătorului, dar se crede că anunţul va fi făcut, conform obiceiului, în luna octombrie. Cărtărescu este plasat pe locul al 23-lea […]

24
/09
/12

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger), la gala Primetime Emmy Awards 2012. Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, la gala Primetime Emmy […]

24
/09
/12

La 24 septembrie 1896 s-a născut scriitorul Francis Scott Fitzgerald (“Marele Gatsby”, “Blândeţea nopţii”) (m. 21 decembrie 1940). 1541    – A încetat din viaţă  Paracelsus (Theophrastus Bombastus von Hohenheim), alchimist, medic şi filosof, una dintre cele mai pitoreşti figuri ale Renaşterii, precursor al iatrochimiei prin folosirea, în tratamentul bolilor, a unor medicamente realizate prin sinteză […]