Program la teatrul În Culise în perioada 8 -14 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-teatrul-in-culise-in-perioada-8-14-martie/

Teatrul În culise are în program piese în premierã absolutã, adaptări după Matei Vişniec, comedii şi tragicomedii în perioada 8-14 martie.

Un articol de Andrada Văsii|6 martie 2013

VINERI, 8 Martie, ora 20:00
INSULA FEMEILOR – comedie de Valeriu Butulescu
Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frăţilă
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30

O comedie marca În Culise care nu te va lasa să pleci din sala fără hohote de râs şi poate şi o lacrimă. Erotism, neconvenţional şi patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritară, dar sensibilă, fostă matroană de cabaret, Venera, dansatoare la bară, fiica distinsei Lady Robinson, senzuală si pragmatică, Elen, fostă profesoară de gramatică prăbușită în misticism, Ala, obsedată de o mare idilă pasageră și de alcool. Ele sunt pe scenă exact așa cum le prezintă autorul însuși, adică niște nimfomane dezlănțuite.

SAMBATA, 9 Martie, ora 20:00
TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX (tragicomedie 18+)
Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad
Regia: Cristian Bajora

Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe și preconcepții, dar, așa cum spune actorul Ionuț Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puțin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt. O tragicomedie – pentru că vei râde (chiar dacă amar) Trei Piese Scurte Fără Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator în stări și gânduri unice – va problematiza și va explica, va da răspunsuri și va întreba – un produs cultural de certă valoare.

Duminicã, 10 martie, ora 20:00
Cum am dresat un melc pe sânii tăi, de Matei Vișniec
Cu: Diana Giubernea și Viorel Ivanciuc
Regia: Mona Gavrilaş

 Spectacolul este o intospecţie a sufletului, a relaţiilor, a sentimentelor. (ca şi cum ai sonda aerul). Spectacolul e romantic, poetic, viu, adevărat. VISUL şi VISAREA ocupă un loc extrem de important. Suntem parcă mai putrnici şi mai curajoşi dacă avem puterea de a visa. Şi asta a făcut şi Vişniec cu acest text, absolut remarcabil. Spectacolul este plin de o poezie specială în care umorul fin are un rol foarte important şi dinamizeaza personajele. DUBLUL din noi este practic tema spectacolului.

LUNI, 11 Martie

MARTI, 12 Martie, ora 21:00
TERASA – Spectacol invitat. Premieră Absolută de Constantin Abăluţă
Cu: Cătălin Lungu şi Mihai Cărare
Regia: Corina Alexoi

„Terasa” (de Constantin Abaluţă) este o piesă de factură beckettiană; Urc şi Cob îşi consumă existenţa absurdă între etaje, aşteptând un Godot (Liftul) care să le dea sens şi identitate. Printr-o răsturnare dramatică a valorilor, datorată sistemului zecimal, terasa blocului, unde aspiră Urc să ajungă, este un element cu o identitate clară, justificându-şi aşadar existenţa. Se impune deci o schimbare radicală de atitudine. Altfel, nu se vor putea deschide porţile adevăratei cunoaşteri.

MIERCURI, 13 Martie, ora 21:00
IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie după texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
Regia: Cristian Bajora

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant. Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

JOI, 14 Martie, ora 20:00
SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW – comedie erotică după Ştefan Caraman
Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici
Regia: Cristian Bajora

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise. Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Mariei Popovici, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.