Program la UNTEATRU intre 20 si 30 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-la-unteatru-intre-20-si-30-noiembrie/

Programul este: Marti 20 noiembrie, orele 19.00 ( OFERTA!!! 2 bilete la pret de unul. ATENTIE! Locurile sunt limitate!) AUTOBAHN dupa Neil LaBute Regia: Andreea si Andrei GROSU cu: Corina MOISE, Bogdan COTLET, Alexandra MURARUS, Cristi BALINT, Iulia SAMSON, Vlad LOGIGAN/ Alexandru GATSTRAMB O comedie actuala, 3 povesti / 3 masini / 6 oameni, toate propunând acelasi spatiu: Masina.. Intr-un spatiu mic si […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Programul este:

Marti 20 noiembrie, orele 19.00
( OFERTA!!! 2 bilete la pret de unul. ATENTIE! Locurile sunt limitate!)


AUTOBAHN dupa Neil LaBute
Regia: Andreea si Andrei GROSU
cu: Corina MOISE, Bogdan COTLET, Alexandra MURARUS, Cristi BALINT, Iulia SAMSON, Vlad LOGIGAN/ Alexandru GATSTRAMB

O comedie actuala, 3 povesti / 3 masini / 6 oameni, toate propunând acelasi spatiu: Masina.. Intr-un spatiu mic si închis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie.

Joi 22 noiembrie, orele 19.00

( OFERTA!!! 2 bilete la pret de unul. ATENTIE! Locurile sunt limitate!)

CELE 3 ROXANICI – „Cum sa facem sa n-o dam in bara cand e clar c-o s-o dam in bara” 
Cu: Cristina Moldoveanu, Roxana Ivanciu, Mihaela Popa
soundtrack: Iustin Ciuche
coregrafie: Andreea Duta
scenografie: Cristina Milea
text si regie: Theo Herghelegiu

CELE TREI ROXĂNICI spune povestea a trei singurătăţi ajunse într-un moment crucial. Este un spectacol despre cruzime şi poezie; despre sublim şi abject, aşa cum ne lovim de ele la tot pasul, fie ca hotărâm să le dăm atenţie, sau nu. Fie că decidem să schimbăm ceva, sau nu. Un spectacol despre frică, vinovăţie, asumare şi, mai ales, despre ALEGERI – despre opţiunile pe care le facem în viaţă, începand cu derizorii şi banale alegeri cotidiene şi sfârşind cu acele demersuri de selecţie care implică palierul moral, social, cultural ş.a.m.d. al fiecăruia dintre noi.

 

Vineri 23 noiembrie, orele 19.00


HELEA, DRGOSTEA MEA !  de Leonid Zorin
Cu: Arabela Neazi si Neculai Predica
Regia: Mihaela Boboc Manea

   O poveste de iubire, inceputa la Moscova, in iarna lui 1946, terminata peste douazeci de ani, tot la Moscova, poveste rezumata prin doar cele doua personaje, el si ea. 

 

Duminica 25 noiembrie, orele 19.00

TREAPTA A NOUA de Tom Zeigler

Cu : Valentina Zaharia, Patricia Katon, Iolanda Covaci, Monica Sandulescu.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Adriana Popovici

*Treapta a noua* – o piesa despre asumarea responsabilitatii. Plina de umor de buna calitate, glume si intepaturi, mascheaza foarte bine drama care se ascunde in spatele cuvintelor.

 

Luni 26 noiembrie, orele 19.00 

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica; Regia: Andrei si Andreea Grosu

 

Spectacolele se joaca în cadrul programului „Un teatru pentru o lume” – proiect finanţat de AFCN.

Numarul de locuri este limitat.

 

 

Citiţi şi:
25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.