Program Zilele UNTEATRU – micro-festival de teatru, între 28 iulie și 4 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/program-zilele-unteatru-micro-festival-de-teatru-intre-28-iulie-si-4-august/

Programul celei de-a 6-a ediţie a Zilelor Unteatru (28 iulie-4 august) prezintă spectacole şi concerte pentru iubitorii de teatru şi nu numai. Weekend-ul prelungit aduce în patru zile de sărbătoare nu mai puţin de opt spectacole de teatru, din care trei premiere, şapte concerte, expoziţii de fotografie şi sculptură.

Un articol de Liliana Matei|27 iulie 2016

 

Nume sonore de pe scena artistică și culturală din România au acceptat să fie invitate la micro-festivalul Zilele Unteatru. Robin and the Backstabbers, Byron, Lucia sau actori precum Șerban Pavlu vin să încânte iubitorii de artă din Capitală timp de patru zile.

“De ce Unteatru? Unteatru pentru ca din pură pasiune şi aproape lipsiți de orice mijloace, complet împotriva a ceea ce numim „mersul lucrurilor”, niste artişti se ambiționează să rămănă artişti, oferind poate cea mai complexă, originală şi proaspătă stagiune a unui teatru din Bucureşti. De ce Zilele Unteatru? Zilele Unteatru sunt aşa, un fel de „platouaş” cu tot ce are Unteatru mai bun, plus ceva invitați in concert, servit rece în plin sezon al nunților…ce poate fi mai apetisant?”, a declarat Șerban Pavlu, actor.

„E o mare bucurie pentru noi să cântăm din nou la Unteatru, de data asta la „Zilele unteatru”, cu ocazia aniversării lor. De ei ne leagă multe momente plăcute, găzduindu-ne primele concerte „wireless” în atmosfera intimă a vechiului lor sediu și făcându-ne să revenim ca spectatori și prieteni. Vă așteptăm pe toți cu drag la concertul nostru de sâmbătă, 30 iulie, să le urăm la mulți ani!”, a spus Dan Byron.

Împreună cu Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Oana Pellea, Marian Râlea, Marius Manole, Dorina Chiriac, Gianina Corondan și Lari Giorgescu, actori și prieteni Unteatru, au fost realizate video-uri de susținere al acestui proiect cultural inedit pe care le puteți viziona pe pagina de Facebook Unteatru.

Despre UNTEATRU:
UNTEATRU este un proiect cultural independent rezultat din dorința înființării unui spațiu dedicat activităților artistice. Trăsătura care conferă unicitate proiectului este obiectivul exclusiv cultural de la care organizatorii nu se abat: UNTEATRU nu servește scopurilor comerciale. El funcționează din 2010 ca vitrina în care produsul cultural devine exponat, iar spectatorul vizitator. Obiectivele UNTEATRU sunt vizibilitatea și promovarea tânărului artist, asigurarea unui spațiu de repetiții și producții independente și educația prin cultură.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.