Treapta a 9-a

luni, 03 decembrie, ora 19:00 la Teatrul Arte dell’anima

Piesa lui Tom Ziegler, Treapta a 9-a, este povestea unei mame – Joanna McNeil – care s-a tratat de-a lungul a șase ani de alcoolism și care încearcă acum, cu ajutorul prietenei sale Eleanor Houser, să repare răul pe care l-a făcut familiei sale din cauza dependenței de alcool.

Treapta a 9-a

de Tom Ziegler

Distribuția: Cezara Munteanu; Carla Mihai; Andreea Mera si altii

Acțiunea spectacolului se desfășoară de-a lungul unei singure zile în care Melissa Wright, fiica sa de 16 ani, vine în vizită la mama sa, prima oară după o despărțire de 6 ani. Principalul scop al invitației este acela că Joanna vrea să-și ceară iertare și speră să reînnoade relația cu fiica sa.

În acest proces de vindecare descoperă că Melissa este în egală măsură bolnavă de alcoolismul mamei sale, dezvoltând fenomenul cunoscut drept co-dependență. Cu ajutorul lui Eleanor și, paradoxal, al unor încurcături determinate de apariția inopinată a lui Tracy – o adolescentă alcoolică și toxicomană, cele două reușesc să depășească această etapă importantă, iar Joanna trece de la pasul al nouălea pe treptele de vindecare a alcoolismului – pasul iertării, la pasul al doisprezecelea, în care fostul alcoolic se concentrează pe vindecarea membrilor afectați ai familiei și refacerea unor relații familiale sănătoase.

Preț bilet: 30 lei