Programe de Crăciun, la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/programe-de-craciun-la-tvr-1/

De Crăciun, TVR 1 a pregătit telespectatorilor săi concerte tradiţionale de colinde, dar şi ale unor vedete internaţionale, ediţii speciale ale emisiunilor postului iubite de public, întâlniri cu vedetele preferate, reportaje şi documentare în premieră. (…) Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite favoritele multor generaţii

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2016

Tradiţionalele colinde de Crăciun, pe care Madrigalul le interpretează de peste 50 de ani, neîntrerupt, pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 10.30.

TVR 1 transmite acest concert sâmbătă, 24 decembrie, de la 12.30. Apoi, de la ora 21.00, timp de două ore, primim colidători din toată ţara la ediţia specială Tezaur folcloric, transmisă de TVR 1, în seara de Ajun.

Cele mai frumoase colinde ale românilor sunt aduse de acasă de la ei de interpreţi din Bihor, Bistriţa Năsăud, grupuri din Maramureş şi Ilfov. De altfel, realizatoarea TVR Gheorghiţa Nicolae a presărat grupaje de colide în programele TVR 1 din toate zilele de sărbători.

Poveştile românilor de departe, în oglindă cu ale celor de acasă

Unde-i acasă? – pentru milioane de români devine incert, dar şi dureros, mai ales în timpul sărbătorilor. În seara de Ajun, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+, Irina Păcurariu ne propune ediţia specială Unde-i acasă?, o avanpremieră a proiectului mai amplu cu acelaşi titlu, serie de reportaje, ce urmează a fi difuzate la TVRi şi TVR 1.

Filmate în comunităţi de români din diverse ţări europene – Italia, Portugalia, Germania, Suedia – reportajele Irinei Păcurariu spun poveştile românilor din afara ţării, puse în oglindă cu istorii de viaţă ale celor rămaşi în România.

Filmele aduc în prim plan mai ales copii care au trecut sau sunt încă parte din experienţa exilului în masă, pe care îl practică românii plecaţi la muncă în străinătate. Emisiunea Unde-i acasă? se redifuzează pe 25 decembrie, de ora 19.00, la TVR 1 şi TVR+.

Ediţii speciale de Crăciun O dată-n viaţă, Politică şi delicateţuri, Universul credinţei

Crăciunul începe la TVR 1 cu o ediţie specială Universul credinţei, prilejuită de Naşterea Domnului Iisus Hristos. Magazinul religios difuzat pe 25 decembrie, de la ora 9.00, cuprinde mesaje şi urări de Crăciun, reportaje şi documentare, discuţii cu invitaţii emisiunii, precum şi transmisiunea în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a Sfintei Liturghii. Slujba va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi.Programe de Crăciun

Celentano, oaspete în bucătăria lui Mircea Dinescu

În Ziua de Crăciun, actorul Adrian Văncică este invitat la o masă cu caltaboşi şi lebăr, într-o ediţie de sărbătoare Politică şi delicateţuri. P

e 25 decembrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, actorul care îl interpretează pe Celentano din serialul Las Fierbinţi pune în practică, împreună cu masterchef Dinescu, două reţete de sezon: lebăr şi caltaboşi.

Cum ne-a obişnuit, Mircea Dinescu dă o notă personală bucatelor şi curajos, adaugă, în compozitia caltaboşului şi a lebărului, prune uscate, condimente alese pe sprânceană şi carne adusă de la Cetate. Şi evident, nu renunţă la portocală, al cărei suc îl pune în apa în care fierbe lebărul.

Fantasticii şi Faimoşii se întrec de Crăciun la O dată-n viaţă

Şi tot De Crăciun, la O dată-n viaţă, „Fantasticii” se întrec cu „Faimoşii”, într-o ediţie cu adevărat de sărbătoare a emisiunii ce face parte din seria întâlnirilor „TVR60”. Cu alte cuvinte, două echipe de mari artişti vor cânta muzică uşoară, populară şi vor dansa, totul într-o competiţie muzicală oferită telespectatorilor TVR. O dată-n viaţă poate fi văzută pe 25 decembrie, de la ora 21.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

„Fantasticii” din platoul emisiunii sunt Ionuţ Fulea, Andreea Voica, Mariana Deac şi Niculina Stoican, iar „Faimoşii” care le ţin piept sunt Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Ionescu Căpitanescu, Steliana Sima şi Viorica Macovei. Fiecare dintre cei opt invitaţi e hotărât să cucerească publicul prin câte un duet pe care îl va susţine împreună cu o vedetă a muzicii pop: Elena Gheorghe, Alina Sorescu, Lora, Alexandra Ungureanu, Cezar Ouatu, Daniel Iordăchioaie, Ionuţ Ungureanu şi Ianna. Alături de ei, invitaţii speciali de Crăciun la O dată-n viaţă sunt preotul Cristian Pomohaci şi tenorul Teodor Ilincăi.

Cele mai frumoase melodii româneşti se cântă la TVR 1

Pe 25 decembrie, de la 16.00, TVR 1 oferă telespectatorilor bucuria de a rememora şlagăre ale anilor ‘70, ‘80 şi ‘90, devenite Programe de Crăciunfavoritele multor generaţii. Dintre Cele mai frumoase melodii româneşti, amintim: Copacul şi Două inimi fără griji (Aurelian Andreescu), Strada speranţei (Corina Chiriac), Diamant fermecat (Margareta Pâslaru), Bună seara, iubito! (Loredana Groza), Morăriţa (Mirabela Dauer), Andrii Popa (Mircea Baniciu), Dacă ochii tăi (Elena Cârstea), Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt (Angela Similea).

Jocuri murdare sau partea întunecată a sportului – documentar în premieră la TVR 1

Pe 25 decembrie, de la ora 18.00, TVR 1 difuzează un documentar exploziv despre nivelul corupţiei din sport. Jurnalistul de investigaţie recompensat cu titlul de jurnalistul CNN al anului în 2011, Benjamin Best, ne propune o altfel de privire de ansamblu în culisele pline de culoare ale lumii sporturilor.

Filmul este o producţie Germania 2016 şi are deja în palmares mai multe premii:  2016 – IFF Londra – Premiul cel mare pentru regie şi pentru montaj; 2016 – Snowdance Filmfestival – Premiul pentru cel mai bun documentar; 2016 – Start Doc Festival, Hollywood – Premiul pentru cel mai bun documentar; 2016 – New York Festivals – Medalie de Argint pentru imagine; Medalie de Bronz pentru montaj.

Documentarul Jocuri murdare intră în culisele fotbalului, ale baschetului de performaţă, boxului, dar şi pe uşa din dos a Jocurilor Olimpice. Sportul aduce naţiunile şi oamenii împreună, funcţionează dincolo de barierele sociale, culturale şi religioase, dând un sens al identităţii, fiind o sursă de conversaţie şi emoţie pentru milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, există şi un revers al medaliei. Pasiunea sinceră a spectatorilor şi a fanilor este pusă în contrast cu înşelătorul amestec de lăcomie, de corupţie la nivel înalt: politicieni influenţi, oameni din sport uşor de „abordat”, sponsori puternici, ba chiar şi persoane implicate în crima organizată.

Concert Andrea Bocelli: Cinema

A doua zi de Crăciun, o nouă premieră: TVR 1 difuzează un emoţionant concert susţinut de Andrea Bocelli la Dolby Theatre Programe de Crăciunîn 2015.

Melodii celebre din nu mai puţin celebrele fime “Doctor Jivago”, “Love Story”, “Naşul”, “Viaţa e frumoasă”, “Gladiatorul”, “Poveste din Cartierul de Vest”, “Evita” sau “Mic dejun la Tiffany”, dar şi melodii din musical-uri de succes se vor auzi în concertul difuzat de TVR 1 luni, 26 decembrie, de la 21.10.

Superstarul internaţional Andrea Bocelli vine cu o interpretare maiestuoasă a cântecelor de pe albumul său mult aşteptat – Cinema.

Omagiind hituri de pe coloana sonoră a celor mai iubite filme ale tuturor timpurilor, Bocelli readuce la viaţă o colecţie de cântece gravate în cultura, dar şi în inimile multor generaţii.

În concert, cu apariţii scenice speciale – Nicole Scherzinger şi Ariana Grande, dar şi nume răsunătoare de la Hollywood: John Travolta, Ryan O’Neal, Ali MacGraw şi Andy Garcia, care urcă pe scenă pentru a vorbi despre filmele din a căror coloană sonoră au fost extrase melodiile.

Foto: Programe de Crăciun TVR 1 – tvr.ro

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

15
/02
/17

Concertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

13
/02
/17

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.

08
/02
/17

Luna februarie aduce o nouă premieră pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul Micuța Dorothy, de Marius Țeicu, în regia Antoanetei Cojocaru, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, și duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.