Programul evenimentelor la Teatrul National de Opereta
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-evenimentelor-la-teatrul-national-de-opereta/

Programul evenimentelor desfasurate in cadrul turneului national in perioada 22-24 februarie Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua programul turneului national initiat in stagiunea 2012-2013 cu o microstagiune care va avea loc in perioada 22-24 februarielaTeatrului National „Radu Stanca” din Sibiu. Teatrul National de Opereta se afla pentru a doua oara in Sibiu in […]

Un articol de Andrada Văsii|19 februarie 2013

Programul evenimentelor desfasurate in cadrul turneului national in perioada 22-24 februarie Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua programul turneului national initiat in stagiunea 2012-2013 cu o microstagiune care va avea loc in perioada 22-24 februarielaTeatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.
Teatrul National de Opereta se afla pentru a doua oara in Sibiu in cadrul turneului national, dupa prezenta din luna noiembrie a anului trecut cu cele doua reprezentatii ale spectacolului„Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o larga apreciere din partea publicului.
Programul sustinut la Sibiu in luna februarie include cinci evenimente desfasurate pe parcursul celor trei zile, care vor aduce la Sibiu o serie de spectacole muzicale din repertoriul Teatrului National de Opereta – „Paris, mon amour” (spectacol-colaj de sansonete), „Invitatie la vals” (concert al orchestrei Teatrului National de Opereta), Gala de Opereta „Viata e frumoasa” (spectacol de gala cu arii si duete din operete celebre), dar si doua dintre cele mai apreciate spectacole pentru copii – „Cocoselul neascultator” si„Frumoasa din padurea adormita”.

 

Turneul national al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” este prima initiativa de asemenea amploare realizata de o institutie muzicala din Romania. Turneu are loc pe tot parcursul stagiunii 2012-2013 si include spectacole de opereta si musical, concerte, gale, spectacole si activitati pentru copii, desfasurate in cele mai importante orase din tara.

Vineri, 22 februarie

ora 9.00 si ora 11.00 – „Cocoselul neascultator”


Opereta pentru copii de 
Constantin Ungureanu
Libretul de Ion Lucian
Regia: Cristina Cotescu
Coregrafia: Andreea Constantinescu-Fuciec
Scenografia: Veronica Nicolae

Distributia:
Cocoselul: Corina Plopeanu
Motanelul: Jeaninne Bradler
Ursuletul: Mihăiţă Radu
Vulpea: Cristina Georgescu
Iepurasul Urechiusa: Luiza Dan
Iepurasul Codita: Aurelia Tudor
Corbul: Valentino Tiron

„Cocoselul neascultator” este una dintre cele mai celebre povesti muzicale pentru copii, scrisa de Ion Lucian si jucata cu succes de aproape 50 de ani, in nenumarate tari din Europa si din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta intre bine si rau şi despre forta faptelor bune, ilustrata de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoselul, Ursuletul si Motanelul.

ora 19.00 – “Invitatie la vals”

Dirijor: Ciprian Teodorascu
Interpreteaza Orchestra Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”

 

„Invitatie la Vals” este un concert instrumental care include cele mai cunoscute valsuri si polci din repertoriul international, in interpretarea Orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”. Concertul este o invitatie de a patrunde in lumea fermecatoare a valsului şi polcilor, in compania unora dintre cei mai cunoscuti compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatal, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach si Johannes Brahms. Concertul include si o selectie de polci cunoscute la nivel international, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

 

Sambata, 23 februarie

 ora 19.00 – „Paris, mon amour”

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu

Cu: Raluca Cioca, Tina Munteanu, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Silvia Sohterus, Florin Budnaru, Daniel Madia, Ernest Fazekas, Catalin Petrescu, Oana Rusu Frasinescu, Marius Mitrofan, Daniela Vladescu, Dorina Velicu
Mimi: Adrian Nour, Petrica Voicu
Ansamblu coral: Cristina Georgescu, Alina Mihailescu, Ana Maria Moldoveanu, Alois Dobos, George Matei, Marius Meragiu
Ansamblu de balet: Sorina Micsunescu-Tiron, Andreea Toma, Diana Ferencz, Gabriela Calin, Raluca Herciu, Diana Nastase, Eugenia Stoian, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin Badea

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.