Programul In Culise 1-7 Februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-in-culise-1-7-februarie/

VINERI, 1 Februarie ORA 20:00 TOŢI BĂRBAŢII MEI După Cristi Juncu Cu: Diana Giubernea Regia: Mona Gavrilaş Durata 1h   “Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

VINERI, 1 Februarie

ORA 20:00

TOŢI BĂRBAŢII MEI

După Cristi Juncu

Cu: Diana Giubernea

Regia: Mona Gavrilaş

Durata 1h

 

“Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar binecunoscută de toată lumea. La fel e şi femeia: cel puţin normală. Frământările şi monologurile ei, mai mult sau mai puţin interioare, sunt însă pretextul pentru o comedie în care ne regăsim toţi, femei şi bărbaţi, cu neîncrederi, întrebări şi gânduri secrete.

Actriţa cameleonică Diana Giubernea (în “Monoloagele Vaginului” interpretează mai mult de zece personaje) intră sub incidenţa personajului creat de regizoarea Mona Gavrilaş, adică devine o femeie ca o “vioară Strafivarius cu corzile cam întinse, gata să plesnească”.

Fireşte că meditaţiile doamnei în cauză se îndreaptă destul de repede spre universal masculine cunoscut sau în curs de cercetare.

Un jurnaş cu zâmbet al simţurilor, spectacolul “Toţi bărbaţii mei” analizează cu ironie sau seriozitate experienţe şi trăiri umane, predominant feminine.

 

 

SAMBATA, 2 Februarie

ORA 20:00

CUM SE ZICE

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

 

 

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.

Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca În Culise!

 

 

DUMINICA, 3 Februarie

ORA 20:00

INSULA FEMEILOR

De Valeriu Butulescu

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frăţilă

Regia: Cristian Bajora

 

 

Patru femei tinere, naufragiate pe o insulă pustie. Patru femei cu o imaginaţie dusă dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei în a căror imaginaţie bărbaţii
capătă dimensiuni cosmice. Comicul de situaţie, comicul de limbaj, comicul personajelor în sine vine din modul în care autorul ştie să gestioneze conflictul. Mesia mult aşteptat prin întruparea într-un bărbat apare în final sub aspectul a… doi bărbaţi. Şi de aici conflictul se amplifică…
O comedie marca În Culise care nu te va lasa să pleci din sala fără hohote de râs şi poate şi o lacrimă. Erotism, neconvenţional şi patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritară, dar sensibilă, fostă matroană de cabaret, Venera, dansatoare la bară, fiica distinsei Lady Robinson, senzuală si pragmatică, Elen, fostă profesoară de gramatică prăbușită în misticism, Ala, obsedată de o mare idilă pasageră și de alcool. Ele sunt pe scenă exact așa cum le prezintă autorul însuși, adică niște nimfomane dezlănțuite.

 

LUNI, 4 Februarie

 

MARTI, 5 Februarie

ORA 21:00

DUBLURA – tragicomedie

Text şi Regie: Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

 

 

Spectatorul este invitat să asiste la o repetiție deschisă prilejuită de o schimbare de distribuție în piesa Pescărușul de A.P. Cehov: Actrița tânără preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrița în vârstă, aceasta urmând să joace Arkadina în același spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu “replicile” actrițelor într-un dans amețitor al furiei, milei, dragostei, ironiei și, nu în ultimul rând, al morții.

Este datoria tinerei generații să-și găsească propria identitate negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naște între cele două protagoniste, o falsă “luptă între generații” este mediat de regizor care recurge la învățăturile marelui Stanislavski în încercarea de a găsi “adevărul creației”.

Dragoste, artă, moarte…primele două se bat și-a treia câştigă.…?!Aceeaşi femeie-actriţă la vârste diferite  şi bărbatul-regizor care-o vede Dublu…ră !

 

 

MIERCURI, 6 Februarie

ORA 21:00

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA

De Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

La saxofon: Sofian Miron

Durata: 1h15

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

 

JOI, 7 Februarie

ORA 21:00

IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

 

 

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

 

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”