Programul teatrului În Culise în perioada 26 aprilie -2 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-teatrului-in-culise-in-perioada-26-aprilie-2-mai/

Programul teatrului În Culise în perioada 26 Aprilie – 2 Mai este după cum urmează:

Un articol de Andrada Văsii|25 aprilie 2013

Programul teatrului În Culise în perioada 26 Aprilie – 2 Mai este după cum urmează:

Vineri, 26 Aprilie
ORA 19:00
INSULA FEMEILOR – comedie
De Valeriu Butulescu
Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frăţilă
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Preţ bilet: 22.5 lei

Patru femei tinere, naufragiate pe o insulă pustie. Patru femei cu o imaginaţie dusă dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei în a căror imaginaţie bărbaţii capătă dimensiuni cosmice. Comicul de situaţie, comicul de limbaj, comicul personajelor în sine vine din modul în care autorul ştie să gestioneze conflictul. Mesia mult aşteptat prin întruparea într-un bărbat apare în final sub aspectul a… doi bărbaţi. Şi de aici conflictul se amplifică…
ORA 22:00
STAND UP COMEDY cu Toma, Sergiu şi Andrei
Preţ bilet: 20 lei

TOMA – comediant încă din 2006, a publicat două volume de comic-uri și mai multe mini-albume, a câștigat concursul de stand-up comedy King-Gong la Comedy Store in Londra dintre alți 30 de participanți și consideră că ciocolata albă nu e ciocolată adevărată.

SERGIU – comediant din 2006, fost editor pentru Playboy și acum pentru FHM, scenarist pentru Sector 7 (virale precum „Mă-ta are cratimă”, „Cărți te fac neprost”, etc.) și ramplasator de scutece pentru fi-su.

ANDREI – comediant de vreo doi ani (dar recuperează mai ceva ca Chelsea în fața Stelei), co-autor a nenumărate parodii muzicale („Minim cu usturoi”, „Mică rugăminte”, etc.) și moldovean.

Sâmbătă, 27 Aprilie
ORA 19:00
SEARĂ FURTUNOASĂ – Comedie
Scenariul şi regia: Claudia Negroiu
Cu: Claudia Negroiu, Monica Alexandrescu, Dana Porlogea, Ninel Petrache, Răzvan Dragu
Durata: 1h15
Preţ bilet: 22.5 lei

După 10 ani de turnee în lumea întreagă şi distincţii în Tanganica şi Congo, Caragiale revine la el acasă! Se anunţă aşadar iar Premieră în ţară a mega spectacolului ,,O seară furtunoasă” după nenea Iancu, într-o forumulă magică, nemaivazută, nemaifacută, nemaipomenită!
ORA 22:00
STAND UP COMEDY cu ARISTOCRAŢII
Preţ bilet: 20 lei

Aristocraţii este o trupă de stand up comedy românesc. Stand up-ul nu e făcut româneşte, doar în limba română şi de către români pentru public român.
Trupa a luat fiinţă în februarie 2007. Legenda formării ei spune că, simţind apropierea unei crize economice mondiale, un grup de aristocraţi au hotărât să treacă prin iminentul lor faliment cu zâmbetul pe buze.
Cei patru Aristocraţi sunt cinci.

Duminică, 28 Aprilie
ORA 19:00
CELE TREI ROXĂNICI
Text şi regie: Theo Herghelegiu
Cu: Cristina Moldoveanu, Roxana Ivanciu, Mihaela Popa
Mişcare scenică: Andreea Duţă
Scenografie: Cristina Milea
Durata: 1h15
Preţ bilet: 22.5 lei

Este un spectacol despre frică, vinovăţie, asumare şi, mai ales, despre ALEGERI – despre opţiunile pe care le facem în viaţă, începand cu derizorii şi banale alegeri cotidiene şi sfârşind cu acele demersuri de selecţie care implică palierul moral, social, cultural ş.a.m.d. al fiecăruia dintre noi.
Nu în ultimul rând, este un spectacol despre cruzime şi poezie; despre sublim şi abject, aşa cum ne lovim de ele la tot pasul, fie ca hotărâm să le dăm atenţie, sau nu. Fie că decidem să schimbăm ceva, sau nu.

Luni, 29 Aprilie

Marți, 30 Aprilie
ORA 20:00
FRUMOASA CĂLĂTORIE A URŞILOR PANDA POVESTITĂ DE UN SAXOFONIST CARE AVEA O IUBITĂ LA FRANKFURTH
De Matei Vişniec
Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu
La saxofon: Sofian Miron
Durata: 1h15
Preţ bilet: 22,5 lei

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Miercuri, 1 Mai
ORA 20:00
SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE – comedie
De Matei Vişniec
Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Florin Frăţilă, Paul Alexandru, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş.
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Preţ bilet: 22.5 lei

Pe lângă parodierea actului justiţiei – haina comică obişnuită în dramele lui Vişniec – evidentă încă din primele secvenţe ale spectacolului, textul lui Matei Vişniec are un mesaj aproape strigat, acela de a nu uita că atunci când mergem “la teatru” păşim într-un spaţiu al artei, iar persoanele din faţa noastră nu sunt nişte simpli bufoni angajaţi să binedispună iubitele şi odraslele ci …nişte artişti care slujesc frumosului.

Joi, 2 Mai
ORA 20:00
TREI PIESE SCURTE FĂRĂ SEX (tragicomedie 18+)
Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seară cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul
Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad
Regia: Cristian Bajora
Durata: 2 h
Preţ bilet: 22.5 lei

O experiență marca În Culise, un spectacol care folosește întreg spațiul din Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 – un spectacol despre tine, despre noi, despre viață, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s și hamburgeri, despre pistoale și clovni.

Interzis sub 18 ani – limbaj groaznic.

Foto credit: În Culise

13
/05
/13

În perioada 13-17 mai, programul la Green Hours este după cum urmează: Luni 13 mai, ora 20.00 Green Hours prezintă (Calea Victoriei 120): deschiderea oficială a Grădinii Green Hours: ,,Luiza Zan & close friends’’ Luiza Zan – voce & Albert Tajti – clape Jimmy Cserkesz – ghitară Joo Sebestyen – bas Laurenţiu Zmău – baterie […]