Programul ”Uși deschise” – Ediția XXII – 7-9 aprilie 2021, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-usi-deschise-editia-xxii-7-9-aprilie-2021-la-unatc/

Între 7 şi 9 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” organizează cea de-a XXII-a ediţie a programului ”Uşi Deschise”.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2021

În cadrul acestui eveniment cu tradiție, UNATC își deschide larg porțile virtuale și invită pe toți cei interesați să se familiarizeze cu universul educațional al uneia dintre cele mai importante universități vocaționale din România. Evenimentul se va desfășura exclusiv online, pe canalul de YouTube UNATC.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale, care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, Universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, master și doctorat.

Cei care își doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la cursurile de Actorie, Regie, Păpuși-Marionete, Coregrafie, Teatrologie, Scenografie, Jocuri teatrale, Vorbire și canto, Dezvoltarea proiectului cinematografic, Iluminarea portretului, Povești și sentimente prin sunet, Costum și spectacol și multe altele. Ateliere, proiecții de film, spectacole întregi și sesiuni de întrebări și răspunsuri vor completa parcursul celor trei zile.

UNATC încurajează participanții să experimenteze pentru trei zile viața de student în această comunitate artistică și să intre în dialog cu viitorii profesori și colegi.

Programul complet al evenimentului va fi public pe www.unatc.ro și pe pagina de Facebook UNATC. Participarea este gratuită.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.