Proiecție online a unui scurt-metraj realizat de copiii din satul Gălbinași
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectie-online-a-unui-scurt-metraj-realizat-de-copiii-din-satul-galbinasi/

Marţi, 23 noiembrie, ora 16.00, va avea loc proiecţia online în premieră a filmului documentar de scurtmetraj realizat de copiii din satul Gălbinaşi, din judeţul Călăraşi, în cadrul proiectului Focus Gălbinaşi.

Un articol de Liliana Matei|19 noiembrie 2021

A patra ediție a proiectului Focus s-a desfășurat atât fizic, în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1, cât și online, cu sprijinul mentorilor Andrei Dudea și Ruxandra Gubernat.

Mini – documentarul este realizat exclusiv din filmările elevilor, care și-au ales și documentat temele, în cadrul atelierelor. Pentru prima dată în cadrul proiectului Focus, o parte dintre elevi au ales să-și exploreze imaginația și aptitudinile regizorale și să creeze scurte povești ficționale. Printre preocupările celor mici se numără și ce se întâmplă cu pungile din plastic după folosirea lor, sistemul solar sau bullying-ul.

Aceștia au învățat cum să-și spună propria poveste prin intermediul artei cinematografice, în cadrul unor serii de ateliere de teorie și practică audio-video. În cadrul proiectului au fost implicați 24 elevi din ciclul gimnazial, din Gălbinași, județul Călărași.

Proiecția va fi urmată de o discuție deschisă publicului, alături de membrii echipei de proiect și o parte dintre elevii care au realizat documentarul.

Focus este un demers cinematografic realizat de PATRUPETREI, în comunități cu acces limitat la cultură din România, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, derulat în parteneriat cu Teach for Romania.

Mai multe informații despre eveniment: https://fb.me/e/1ihq8euTe

Link-ul unde poate fi accesat filmul: https://vimeo.com/647678247

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.