Proiecție specială „Copilul-problemă” pe 19 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectie-speciala-copilul-problema-pe-19-decembrie-la-cinema-muzeul-taranului/

Editura Herald şi Bad Unicorn organizează pe data de 19 decembrie, de la ora 19:15, la Cinema Muzeul Țăranului la o proiecţie specială a filmului Copilul-problemă / System Crasher, urmată de dezbaterea „Drama copilului interior – ataşamentul şi empatia.”

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2019

La dezbatere vor participa specialiștii Sorina Petrică, psiholog clinician, psihoterapeut, Iulia Feordeanu, psiholog, psihoterapeut jungian, Sabina Strugariu, psiholog, psihoterapeut integrativ. Biletele la proiecție sunt disponibile pe Eventbook.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un copil-problemă şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală.O rază de speranţă îşi face apariţia. Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur?

În cadrul dezbaterii vom discuta despre frici, traume, rădăcinile violenței în copilărie, vulnerabilități și revoltă, etichetări și bullying, despre dependențe și provocări, despre atașament şi empatie și despre cum putem înțelege nevoile emoționale ale copiilor.

Pornind de la tematica filmului „Copilul-problemă”, discuțiile vor fi purtate pe marginea titlurilor „Drama copilului interior”, „Revolta corpului” și „Pentru binele tău”, de Alice Miller, titluri publicate în colecția Parentaj a Editurii Herald. Gazda evenimentului va fi Sorin Lucaci, PR Herald.

„Filmul Copilul-problemă (Systemsprenger) reușește să surprindă și să transmită spectatorului drama copilului maltratat și apoi abandonat, dramă cu care, într-o măsură mai mică sau mai mare se confruntă aproape toți copiii care sosesc într-o familie în care părinții sunt ei înșiși  foști copii traumatizați și incapabili de a crea un spațiu de siguranță fizică și emoțională pentru noul născut.

Regizoarea Nina Fingscheidt redă cu acuratețe toate detaliile semnificative din drama copilului supranumit problemă de cei de la serviciile sociale de protecție a copilului, dar surprinde și suferința și disperarea oamenilor din sistem care ar dori să ajute acest copil să se vindece și să aibă parte de iubirea, acceptarea și siguranța după care tânjeșteȚ, a spus Iulia Feordeanu –  psihoterapeut, instructor Aware Parenting, educator SAFE® (Safe Attachment Family Educatotion).

13
/02
/15

Wish I Was Here / Rolul vieţii mele, comedia regizată de Zach Braff, are premiera în România azi, vineri, 13 februarie. Plasat pe o platformă online destinată strângerii de fonduri prin donaţii, filmul a reuşit să adune în numai trei zile suma de 2 milioane de dolari. După o lună se strânseseră 3,1 milioane $, adică jumătate din bugetul filmului.

13
/02
/15

Actorul spaniol Antonio Banderas a cumpărat drepturile de ecranizare a unui scenariu şi lucrează în prezent la adaptarea acestuia într-un serial TV de ficţiune, pe care intenţionează să îl lanseze în 2016.

12
/02
/15

Cinema Elvira Popescu împreună cu Asociația Macondo le propun cinefililor o seară de film cu un concept inedit în data de 18 februarie, de la ora 19:00.

12
/02
/15

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, a avut premiera mondială ieri în capitala Germaniei. Pelicula a fost primită cu aplauze din partea publicului prezent la Berlinale Palast iar presa internațională a publicat cronici elogioase.

11
/02
/15

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, are premiera mondială astăzi.Evenimentul este programat la ora 17.00, ora României, la Berlinale Palast, locația principală al celui mai important festival internațional de film al începutului de an.

10
/02
/15

CineȘoc este noul eveniment marca ARCUB, care va transforma lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Astfel, programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

10
/02
/15

Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluată la peste un milion de dolari, a fost furată luna trecută, în cadrul unei spargeri organizate la Paris. Trofeul câştigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociaţiei Chaplin, compania care protejează numele şi imaginea artistului.