Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează trei ani de viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectul-muzical-lipiciosii-aniverseaza-trei-ani-de-viata/

Acum trei ani, nişte actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul şi poezia. Germenele aventurii se regăseşte în Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezenţa autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

Un articol de Liliana Matei|15 Decembrie 2015

Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de Claudiu Fălămaș. Succesul “coloanei sonore” a lecturii i-a determinat pe cei implicați în spectacol să iasă la public, într-un format inedit, care îmbina poveștile personale cu muzica live.

Astfel s-a născut performance-ul “Despre vise și alte amăgiri” (primul show marca Lipicioșii), cu personaje precum Piticul Cioplitor de Sunete, Dada Embarasada, Matli Câinele Vostru și Mistrețul Cu Colții Degeaba. Prima ieșire la public a avut loc în decembrie 2012, în Bohemian Flow Art & Pub din Sibiu. În distribuție puteau fi găsiți cei patru Lipicioși care în această lună aniversează 3 ani de comuniune artistică: Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean și Dan Țilea <Matli>.

Spectacolul „Despre vise și alte amăgiri” s-a jucat și s-a cântat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, dar și pe scene din București, Timișoara, Vama Veche.

Sunt de remarcat prestațiile trupei în spații neconvenționale, de genul bisericilor părăsite sau al castelelor, spații preferate de cei patru artiști. În vara anului 2013, artiștii sibieni au concertat în Engelthal, pentru singurul locuitor al satului, ciobanul Aurel. Chiar dacă între timp, ciobanul Aurel a părăsit și el satul, LIPICIOȘII au susținut încă două concerte în vara anului 2014 în biserica părăsită din satul Engelthal (Mighindoala), la invitația artistului plastic Tara Von Neudorf.

În timp, LIPICIOȘII au adoptat și formatul de concert, putând fi văzuți live la festivaluri precum: HolzStock, Focus Festival, Huet Urban, Festivalul de pe Scări.

În 3 noiembrie 2015, în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent de la București, LIPICIOȘII au scos la iveală un nou format, care îmbină versurile rostite cu muzica live.

Show-ul se numește “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)” și poate fi văzut în exclusivitate la Atrium Café Bistro & Art, miercuri, 16 decembrie, la ora 20.00.

Pe 19 decembrie, la ora 20.00, LIPICIOȘII vor concerta în aer liber, în Cupola luminată de pe pietonala Nicolae Bălcescu, în cadrul SIBIU LIGHTS & MORE.

Decembrie este așadar lună aniversară pentru LIPICIOȘII. Cu ocazia împlinirii a 3 ani de viață, trupa va susține 3 show-uri aniversare în Sibiu, orașul de baștină, după următorul program:

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 20.00, Atrium café Bistro & Art (Piața Mică, nr. 16) – “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)”. (rezervări la 0723287486)

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 20.00, Pietonala Sibiu, Cupola luminată – CONCERT aniversar în cadrul Sibiu Lights & More.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 22.00, Imperium Live (Str. Nicolae Bălcescu nr. 24) – CONCERT cu intrare liberă. (rezervări la 0369 454 690)

Mai multe detalii pe pagina de facebook.

LIPICIOȘII este un proiect muzical marca BIS TEATRU.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »