Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează trei ani de viață
https://www.ziarulmetropolis.ro/proiectul-muzical-lipiciosii-aniverseaza-trei-ani-de-viata/

Acum trei ani, nişte actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul şi poezia. Germenele aventurii se regăseşte în Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezenţa autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

Un articol de Liliana Matei|15 Decembrie 2015

Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de Claudiu Fălămaș. Succesul “coloanei sonore” a lecturii i-a determinat pe cei implicați în spectacol să iasă la public, într-un format inedit, care îmbina poveștile personale cu muzica live.

Astfel s-a născut performance-ul “Despre vise și alte amăgiri” (primul show marca Lipicioșii), cu personaje precum Piticul Cioplitor de Sunete, Dada Embarasada, Matli Câinele Vostru și Mistrețul Cu Colții Degeaba. Prima ieșire la public a avut loc în decembrie 2012, în Bohemian Flow Art & Pub din Sibiu. În distribuție puteau fi găsiți cei patru Lipicioși care în această lună aniversează 3 ani de comuniune artistică: Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean și Dan Țilea <Matli>.

Spectacolul „Despre vise și alte amăgiri” s-a jucat și s-a cântat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, dar și pe scene din București, Timișoara, Vama Veche.

Sunt de remarcat prestațiile trupei în spații neconvenționale, de genul bisericilor părăsite sau al castelelor, spații preferate de cei patru artiști. În vara anului 2013, artiștii sibieni au concertat în Engelthal, pentru singurul locuitor al satului, ciobanul Aurel. Chiar dacă între timp, ciobanul Aurel a părăsit și el satul, LIPICIOȘII au susținut încă două concerte în vara anului 2014 în biserica părăsită din satul Engelthal (Mighindoala), la invitația artistului plastic Tara Von Neudorf.

În timp, LIPICIOȘII au adoptat și formatul de concert, putând fi văzuți live la festivaluri precum: HolzStock, Focus Festival, Huet Urban, Festivalul de pe Scări.

În 3 noiembrie 2015, în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent de la București, LIPICIOȘII au scos la iveală un nou format, care îmbină versurile rostite cu muzica live.

Show-ul se numește “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)” și poate fi văzut în exclusivitate la Atrium Café Bistro & Art, miercuri, 16 decembrie, la ora 20.00.

Pe 19 decembrie, la ora 20.00, LIPICIOȘII vor concerta în aer liber, în Cupola luminată de pe pietonala Nicolae Bălcescu, în cadrul SIBIU LIGHTS & MORE.

Decembrie este așadar lună aniversară pentru LIPICIOȘII. Cu ocazia împlinirii a 3 ani de viață, trupa va susține 3 show-uri aniversare în Sibiu, orașul de baștină, după următorul program:

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 20.00, Atrium café Bistro & Art (Piața Mică, nr. 16) – “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)”. (rezervări la 0723287486)

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 20.00, Pietonala Sibiu, Cupola luminată – CONCERT aniversar în cadrul Sibiu Lights & More.

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 22.00, Imperium Live (Str. Nicolae Bălcescu nr. 24) – CONCERT cu intrare liberă. (rezervări la 0369 454 690)

Mai multe detalii pe pagina de facebook.

LIPICIOȘII este un proiect muzical marca BIS TEATRU.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

Page 1 of 76512345...102030...Last »