“Prologul” va avea premiera mondială la Stockholm Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/prologul-va-avea-premiera-mondiala-la-stockholm-film-festival/

Scurtmetrajul “Prologul”, în regia lui Ștefan Constantinescu va avea premiera mondială în cadrul “Stockholm Film Festival”, producţia fiind inclusă în competiţia oficială. Evenimentul, ajuns la cea de-a 26 ediţie, va debuta astăzi şi se va desfăşura până pe 22 Noiembrie.

Un articol de Liliana Matei|14 Noiembrie 2015

Scurtmetrajul surprinde actul final al unei povești de iubire, atunci când ultimele vorbe de dragoste au fost rostite, iar acuzațiile și reproșurile s-au spus și ele. În acel moment începe filmul, atunci începe “Prologul” – debutul unui nou episod dintr-o poveste de iubire. Începutul sfârșitului unei povești de dragoste. Totul se întâmplă după ce Adrian (Andi Vasluianu) și Petra (Cosmina Stratan) realizează că inevitabilul s-a petrecut: iubirea lor a murit. Filmul surprinde ultimele spasme ale relației lor. Cât de mult durează până când doi oameni distrug tot ce a fost între ei?

“Prologul” este al patrulea scurtmetraj dintr-o serie de șapte în care mă apropii de conceptul de intimitate în relațiile de iubire. Intenția mea este să surprind situații în care cuplurile trăiesc un moment critic. Când se agață de clipe în care rutina lor zilnică se destramă și fundamentul relației lor este în pericol. Îmi propun să explorez distanța dintre idealurile noastre și realitatea dată încât să dezvălui baza fictivă a experiențelor noastre. Cu “Prologul” am încercat să duc lucrurile un pic mai departe față de filmele mele anterioare. Am urmărit ca jocul actoricesc și imaginea să fie cât mai crudă cu putință”, a declarat regizorul filmului Ștefan Constantinescu.

Ștefan Constantinescu este un cineast și artist român care trăiește și crează la Stockholm. Lucrează într-o multitudine de medii și forme cuprinzând filmul, fotografia, pictura, cărțile de artă. În 2009 a reprezentat România la Bienala de la Veneția cu filmul “Troleibuzul 92”. În 2012 scurtmetrajul său “Cină in familie“ (“Family Dinner”) a fost selecționat în cadrul secțiunii Semaine de la Critique din cadrul festivalului internațional de film de la Cannes iar în 2013 filmul său “Șase pești mari” (“Six Big Fish”) a avut premiera în cadrul competiției Pardi di domani din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.

Prologul este cel de-al 4-lea scurtmetraj din seria “Seven Shades of Love”.
În această toamnă Ștefan Constantinescu lucrează la “Dușul”, un scurtmetraj despre un imigrant român și întâlnirea sa cu o intelectuală suedeză și ce poate aduce cu sine o astfel de întâlnire. De asemenea lucrează la dezvoltarea proiectului de lungmetraj ”Sub nivelul mării”.

“Prologul” este o coproducție Suedia- România, realizată de Doppelganger Film Suedia și Hi Film Productions România.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »