Promenada Operei, ediţia a IX-a: Open Air Opera Classica
https://www.ziarulmetropolis.ro/promenada-operei-editia-a-ix-a-open-air-opera-classica/

Promenada Operei 2015 se va desfăşura sâmbătă, 29 august, de la ora 20:30, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti (situată spre Bd. Mihail Kogălniceanu).

Un articol de Elena Simion|27 august 2015

Urmând modelul teatrelor de operă din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid sau Praga, Opera Națională București organizează din anul 2007 Promenada Operei. Mii de spectatori vin să se bucure an de an de frumusețea muzicii clasice, la un concert extraordinar în aer liber, cu acces gratuit.

Conceptul ediţiei de anul acesta este intitulat Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume. Promenada Operei de anul acesta va fi și o avanpremieră a viitoarei stagiuni a Operei Naționale București.

Evenimentul va fi un prilej pentru a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale conexe pe care instituţia le va organiza. De asemenea, publicul se va bucura fragmente binecunoscute din repertoriul de operă şi momente din lucrări coregrafice.

Cea de-a IX-a ediţie a Promenadei Operei va aduce împreună pe aceeaşi scenă unele dintre cele mai apreciate voci, printre care Lucian Corchiş, Maria Jinga, Irina Iordăchescu, Liviu Indricău, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar și pe George Ionuţ Vîrban, câștigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internațional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”.

Alături de aceștia se vor afla și Orchestra Operei Naționale București, condusă de dirijorul Cristian Sandu, precum și Corul Operei Naționale, pregătit de maestrul Stelian Olariu.

FOTO: ireporter.ro

 

30
/11
/21

Opera Națională București prezintă pe 1 decembrie, ora 18:30, în Foaierul Galben spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. În programul serii se vor regăsi un recital de piese românești în interpretarea soliștilor acompaniați de pian și „Dixtuorul pentru suflători în re major op. 14” de George Enescu în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.

23
/11
/21

Primul concert de jazz pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata! Joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de IONEL TUDOR.

10
/11
/21

Cel de-al cincilea concert al „Serilor de chitară 2021” îl aduce în premieră la Bucureşti pe unul dintre cei mai interesanţi chitarişti ai tinerei generaţii, italianul Andrea de Vitis, muzician care impresionează prin forţa expresivă, dublată de o cunoaştere apropiată de perfecţiune a resurselor tehnice ale instrumentului.