Protest în faţa ambasadei, după ce Rusia a donat 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/protest-in-fata-ambasadei-dupa-ce-rusia-a-donat-100-de-euro-pentru-cumintenia-pamantului/

Pe Facebook s-a organizat un protest în faţa Ambasadei Rusiei faţă de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziţionare a „Cuminţeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 şi 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniţi” de „bacşişul” Rusiei.

Un articol de Petre Ivan|27 septembrie 2016

„Ambasadorul Rusiei a anunțat cu mândrie că a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Considerăm că suntem jigniți, așa că vă invit să returnăm bacșisul în monede cât mai mici. Un cent ar fi suficient dacă ne-am aduna suficienți. Oricum, ar fi bine să nu rămânem datori, așa cum sunt rușii față de noi cu niște zeci de tone de aur, dacă ne oprim doar aici”, au scris organizatorii protestului pe rețeaua de socializare.

Ambasada Rusiei la București a anunţat, luni seară, că a donat 100 de euro pentru „Cumințenia Pământului”și a publicat pe pagina sa oficială de Facebook inclusiv chitanţa. Anunţul este însoţit de o replică video la clipul lansat de o agenţie de publicitate în sprijinul acestei campanii, în care Ambasada Rusiei arată că România s-a reconstruit şi industrializat cu ajutorul Uniunii Sovietice.

Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clipul respectiv, publicat de ambasada rusă la Bucureşti. Acesta este primul gest public de imagine al noului ambasador al Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, trimis de administraţia lui Putin de la Chişinău în România.

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat pe 22 august, în mediul online, campania independentă „Hai Că Se Poate” pentru a încuraja donaţiile în vederea achiziţionării sculpturii lui Constantin Brâncuşi, „Cuminţenia pământului”.

lipul video alb-negru are 2′:13” şi se centrează pe imaginea simbolică a doi copii care privesc mersul istoriei românilor, înfăţişată sub forma unui tren în mers, punctând „comorile pierdute” de români de-a lungul celui De-al Doilea Război Mondial, venirea regimului sovietic, pierderea unei părţi semnificative a tezaurului ţării etc. Spotul se incheie cu imaginea trenului care duce „Cuminţenia pământului” şi se opreşte în faţa copiilor, iar aceştia se ridică în timp pentru a prinde „ultimul tren” încărcat cu valoroasa sculptură.

Foto: Cumințenia Pământului – facebook

24
/01
/20

Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va inaugura luni 27 ianuarie, la ora 19:00, expoziția de fotografie „Ultima Lună” constând într-un portofoliu de lucrări fotografice aparținând artiștilor Nicola Bertasi și Marzio Villa, proiect curatoriat de Valentina Ribaldi.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

Page 1 of 5212345...102030...Last »