„Psihoterapia online”, întrebări și răspunsuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/psihoterapia-online-intrebari-si-raspunsuri/

Volumul „Psihoterapia online. Teorie şi practică”, coordonatori Haim Weinberg şi Arnon Rolnick, publicat la Editura Trei, va fi lansat online joi, 9 iulie, ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|6 iulie 2020

Întâlnirea va fi transmisă live pe paginile de Facebook Cărturești, Editura Trei și  Revista PSYCHOLOGIES, iar invitați la evenimentul online sunt Mara Priceputu, psihoterapeut integrativ, Gabriela Hum, psihoterapeut și trainer, Victor Popescu, redactor Editura Trei.

Globalizarea și unele situații speciale, cum ar fi pandemia recentă, ne pun deseori în imposibilitatea de a desfășura ședințele de psihoterapie în prezență. În această carte autorii descriu aspectele teoretice și practice ale psihoterapiei individuale, de familie și de grup desfășurată „la distanță”, prin intermediul video-conferințelor, și explorează aspectele unice asociate cu această abordare a tratamentului, din ce în ce mai utilizată în prezent. Ei oferă practicienilor din domeniul sănătății mentale o prezentare a modului în care pot utiliza instrumentele online pentru a facilita intervenția psihologică, punând la dispoziție informații despre procesele specifice care apar în cazul psihoterapiei desfășurate în spațiul virtual, despre dinamica grupurilor online precum și despre responsabilitățile terapeutului și liderului de grup în cadrul ședințelor desfășurate online.

Acest volum reprezintă un ghid valoros pentru psihologii, consilierii și psihoterapeuții de orice orientare care sunt interesați să ofere servicii online și să-și îmbunătățească practica psihoterapeutică sau de consiliere.

Haim Weinberg este psiholog și psihoterapeut de grup. A coordonat o colecție de cărți despre inconștientul social și a scris articole și volume dedicate grupurilor online.

Arnon Rolnick este psiholog clinician interesat de utilizarea tehnologiei în psihoterapie. Este supervizor în TCC și biofeedback și conduce o clinică în Tel-Aviv care integrează diferite abordări psihoterapeutice.

13
/11
/15

Trei scrisori în original adresate, în anii 1933-1934, de Constantin Noica lui Emil Cioran vor fi prezentate publicului, în premieră, sâmbătă, în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Biblioteca Județeană "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestării "Zilele Emil Cioran". Aceste scrisori, care arată prietenia dintre Noica și Cioran, fac parte dintr-un număr de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel.

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

11
/11
/15

Joi, 12 noiembrie 2015, , începând cu ora 19.00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia, nr. 99, etaj IV). scriitorul Răzvan Petrescu îşi lansează cel mai recent volum, “Ursulețul lui Freud” (editura Curtea Veche). Organizatorii evenimentului promit “o seară liniștită, dar tulburată de hohote de râs, şi o altfel de abordare a indecențelor literare.”

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

06
/11
/15

"Mistuiţi", debutul literar al celebrului regizor de film David Cronenberg, a apărut, în această săptămână, în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea din limba engleză a Iuliei Gorzo, fiind disponibil şi în ediţie digitală. Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, pe 20 noiembrie, de la ora 17.00, la standul editurii Polirom.

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.

27
/10
/15

Aseară, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea cărţii Aventurile hingherului în Balkanya de Mihai Măniuţiu, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment au vorbit, alături de autor, criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul de teatru Marina Constantinescu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.