PSYCHO, la Teatrul Apollo111, cu Istvan Teglas în rolul lui Norman Bates
https://www.ziarulmetropolis.ro/psycho-la-teatrul-apollo111-cu-istvan-teglas-in-rolul-lui-norman-bates/

Teatrul Apollo111 anunţă a treia producţie proprie: PSYCHO, în regia lui Iris Spiridon. După romanul lui Robert Bloch, povestea făcută celebră de ecranizarea lui Alfred Hitchcock va fi pusă în scenă în premieră în România.

Un articol de |30 martie 2017

Personajele iconice din motelul Bates – Norman, mama lui sau Mary Crane – vor fi interpretate de Istvan Teglas, Vlad Bîrzanu sau Ioana Mărcoiu, într-un spectacol plin de mister, care își propune să le ofere spectatorilor o altă cheie de interpretare decât cea din film.

Scenografia semnată de Bianca și Sabina Veșteman îi va transforma pe cei care vor lua loc pe fotoliile din Palatul Universul în niște voyeuri care trag cu ochiul direct în viețile celor de pe scenă.

La motelul Bates există mereu camere libere și o atmosferă intimă. Atunci când Mary Crane caută un refugiu, îl găsește aici. Norman Bates, proprietarul sensibil și un pic prea atașat de mama lui, e dispus să o asculte.Psycho

Camerele din motel sunt mici și curate, iar Fecioara Maria ocrotește clienții de pe pereți. Într-una dintre ele, Mary Crane o întâlnește pe doamna Bates, mama lui Norman. Sau poate pe altcineva. Nu va afla niciodată. PSYCHO este un spectacol despre teama de a recunoaște ce am fi in stare să facem pentru ceea ce iubim.

O poveste polițistă despre o iubire secretă cu final neașteptat. Un tribut adus lui Alfred Hitchcock și unui personaj unic în literatura și filmul american.

„Este povestea lui Norman Bates așa cum n-a mai fost spusă niciodată. Dar poți ajunge cu adevărat să pătrunzi în mintea cuiva? Este o poveste care te forțează să te examinezi pe tine însuți în raport cu o situație stranie în care joci un rol de voyeur. Frica pe care PSYCHO o provoacă în noi nu vine din brutalitatea crimelor, ci din identificarea subconștientă cu personajele”, spune despre spectacol Iris Spiridon, regizoarea spectacolului.

Din distribuție fac parte actori tineri, dar deja consacrați pe scenele din București și din țară pentru talentul și versatilitatea lor: Istvan Teglas interpretează inconfundabil rolul lui Norman Bates, alături de colegii săi Vlad Bîrzanu, Ioana Mărcoiu, Andrei Radu și Ghighi Eftimie. Adaptare muzicală și reorchestrare este semnată de Petru Damșa.

Iris Spiridon este una dintre cele mai curajoase tinere regizoare din teatrul românesc de astăzi. A montat spectacole pe cele mai importante scene independente din București, dar și la Teatrul Național.

Premiera PSYCHO va avea loc pe 8 aprilie, de la ora 20:00. Biletele pot fi cumpărate online, pe www.Apollo111.ro. Spectacolul se va juca pe o perioadă limitată pe scena teatrului Apollo111, care funcționează în sistem off-Broadway.

Foto: PSYCHO  – apollo111.ro

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.