„Pumni de piatră”, din 9 septembrie la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/pumni-de-piatra-din-9-septembrie-la-cinema/

Dramă biografică „Pumni de piatră/Hands of Stone” spune povestea legendarului boxer panamez Roberto Duran şi a relaţiei speciale de prietenie şi formare pe care a avut-o cu antrenorul său Ray Arcel. Rolul lui Ray Arcel este interpretat de Robert De Niro, câştigător a două premii Oscar.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2016

În regia lui Jonathan Jakubowiczşi avându-i în distribuţie pe Edgar Ramirez, Usher Raymond, Robert De Niro şi John Turturro, filmul este o poveste despre dragoste şi pasiune, a cărei acţiune are loc în miezul epocii de aur a boxului.

În rolul lui Ray Arcel, antrenorul lui Duran, îşi face apariţia multipremiatul actor, deţinător a două premii Oscar, Robert De Niro. Arcel e un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box care a fost ales în galeria de onoare a acestui sport.

Prin mâinile lui au trecut aproape 2.000 de boxeri în cariera sa de şapte decenii şi niciunul dintre ei n-a fost vreodată rănit grav în meciuri.

Filmul surprinde reîntoarcerea lui Arcel în activitate, după o pensionare forţată. Acesta îl antrenează pe Duran gratis, riscându-şi viaţa, şi aşa începe o călătorie fascinantă care rezultă într-o relaţie de prietenie şi mentorat, care îi va schimba pe amândoi.Pumni de piatră

De la mărire şi decădere la mântuire

Nominalizat la un Glob de Aur, actorul Edgar Ramirez joacă rolul lui Robert Duran, supranumit şi „pumni de piatră / manos de piedra”.

Duran s-a născut în urma aventurii pe care un puşcaş marin american a avut-o cu o fată din Panama, pe durata ocupaţiei americane din ţară. De mic se dovedeşte a fi un caracter tare şi foarte ambiţios, hotărât să răzbune mândria rănită a ţării sale.

Duran ajunge să se lupte cu boxerii americani de top, pe care îi învinge. Îl are alături pe Arcel, un american care îi dă încredere şi putere, iar relaţia lor îl poartă pe panamez de la mărire şi decădere la mântuire.

Sugar Ray Leonard VS Roberto Duran – o rivalitate legendară

Cea mai grea provocare este bătălia cu super-legenda Sugar Ray Leonard, un boxer de neînvins, interpretat de Usher Raymond, deţinător al opt premii Grammy.

Sugar Ray Leonard este primul boxer care a câştigat peste 100 de milioane de dolari şi este considerat o legendă a sportului acestuia.

Roberto Duran este primul care l-a învins şi l-a învăţat că boxul este un sport psihologic. În film, cei doi au o relaţie duală, fiind atât în competiţie, cât şi într-o relaţie cu totul karmică, influenţându-se reciproc într-o manieră semnificativă.

„Pumni de piatră/Hands of Stone” este distribuit de Forum Film România şi are premiera în România pe 9 septembrie.

Foto: Pumni de piatră – facebook

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.