„Pumni de piatră”, din 9 septembrie la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/pumni-de-piatra-din-9-septembrie-la-cinema/

Dramă biografică „Pumni de piatră/Hands of Stone” spune povestea legendarului boxer panamez Roberto Duran şi a relaţiei speciale de prietenie şi formare pe care a avut-o cu antrenorul său Ray Arcel. Rolul lui Ray Arcel este interpretat de Robert De Niro, câştigător a două premii Oscar.

Un articol de Petre Ivan|12 Septembrie 2016

În regia lui Jonathan Jakubowiczşi avându-i în distribuţie pe Edgar Ramirez, Usher Raymond, Robert De Niro şi John Turturro, filmul este o poveste despre dragoste şi pasiune, a cărei acţiune are loc în miezul epocii de aur a boxului.

În rolul lui Ray Arcel, antrenorul lui Duran, îşi face apariţia multipremiatul actor, deţinător a două premii Oscar, Robert De Niro. Arcel e un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box care a fost ales în galeria de onoare a acestui sport.

Prin mâinile lui au trecut aproape 2.000 de boxeri în cariera sa de şapte decenii şi niciunul dintre ei n-a fost vreodată rănit grav în meciuri.

Filmul surprinde reîntoarcerea lui Arcel în activitate, după o pensionare forţată. Acesta îl antrenează pe Duran gratis, riscându-şi viaţa, şi aşa începe o călătorie fascinantă care rezultă într-o relaţie de prietenie şi mentorat, care îi va schimba pe amândoi.Pumni de piatră

De la mărire şi decădere la mântuire

Nominalizat la un Glob de Aur, actorul Edgar Ramirez joacă rolul lui Robert Duran, supranumit şi „pumni de piatră / manos de piedra”.

Duran s-a născut în urma aventurii pe care un puşcaş marin american a avut-o cu o fată din Panama, pe durata ocupaţiei americane din ţară. De mic se dovedeşte a fi un caracter tare şi foarte ambiţios, hotărât să răzbune mândria rănită a ţării sale.

Duran ajunge să se lupte cu boxerii americani de top, pe care îi învinge. Îl are alături pe Arcel, un american care îi dă încredere şi putere, iar relaţia lor îl poartă pe panamez de la mărire şi decădere la mântuire.

Sugar Ray Leonard VS Roberto Duran – o rivalitate legendară

Cea mai grea provocare este bătălia cu super-legenda Sugar Ray Leonard, un boxer de neînvins, interpretat de Usher Raymond, deţinător al opt premii Grammy.

Sugar Ray Leonard este primul boxer care a câştigat peste 100 de milioane de dolari şi este considerat o legendă a sportului acestuia.

Roberto Duran este primul care l-a învins şi l-a învăţat că boxul este un sport psihologic. În film, cei doi au o relaţie duală, fiind atât în competiţie, cât şi într-o relaţie cu totul karmică, influenţându-se reciproc într-o manieră semnificativă.

„Pumni de piatră/Hands of Stone” este distribuit de Forum Film România şi are premiera în România pe 9 septembrie.

Foto: Pumni de piatră – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »