Punct de colectă pentru Ucraina, la Casa Muzeelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/punct-de-colecta-pentru-ucraina-la-casa-muzeelor/

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi s-a alăturat campaniei iniţiate de Crucea Roşie Română – Filiala Iaşi şi organizează la Casa Muzeelor (strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iaşi) un punct de colectă pentru convoiul umanitar ce va fi trimis în Ucraina.

Un articol de Liliana Matei|1 martie 2022

Cei care doresc să vină în sprijinul campaniei o pot face aducând la Casa Muzeelor zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00, următoarele categorii de produse:

  • Alimente neperisabile
  • Alimente de primă necesitate (supe, piureuri sau tăiței instant)
  • Apă îmbuteliată
  • Lenjerii, paturi pliante sau saci de dormit noi
  • Produse de igienă personală ambalate/sigilate
  • Articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă) ambalate/sigilate
  • Măști și produse dezinfectante
  • Ceaiuri și cafea (în cutii sigilate)

Donațiile se pot realiza începând cu ziua de 1 martie 2022, când vizita la muzeele din componența MNLR Iași va fi gratuită. De asemenea, primele 50 de persoane care donează la Casa Muzeelor vor primi mărțișoare literare solidare realizate de elevi de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Produsele colectate vor fi organizate ulterior de către Crucea Roșie Română în transport umanitar și trimise colegilor de la Crucea Roșie Ucraineană, cu sprijinul partenerilor Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, respectând modul de organizare al IFRC și principiile mișcării.

Un alt punct de colectă al Crucii Roșii este sediul filialei din Iași, la adresa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, bloc B1, parter, deschis în intervalul orar 8:00-22:00. Acolo se pot dona și alte categorii de produse, inclusiv medicamente (care au un regim special, donațiile putând fi realizate doar prin intermediul farmaciilor sau al producătorilor).

Detalii despre campanie vor fi publicate constant pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.