“Puricele” lui Mălăele, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/puricele-lui-malaele-la-tvr/

Anul acesta, la 100 de ani de la Marea Unire, Gala Premiilor UNITER a avut loc la Alba Iulia, chiar în Cetatea Alba Carolina. Premiul de excelenţă UNITER 2018 i-a fost acordat lui Horaţiu Mălăele. Casa de Producţie TVR prezintă Puricele, spectacolul preluat de la Teatrul Nottara

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2018

“Mulțumesc familiei mele pentru dragoste, prietenilor mei pentru întreținere, dușmanilor — pentru reținere, și mai presus de toți și toate, mulțumesc publicului meu fără de care acum aș fi vândut cartofi în piața mare a Târgu Jiului”

Horațiu Mălăele s-a născut la 1 august 1952, in Târgu Jiu, județul Gorj. A învățat la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și a avut prima expoziție personală de desene la casa de cultură din oraș în clasa a 12-a. Intenționa să urmeze Institutul de Arte Plastice din capitală, dar a absolvit în 1975 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Octavian Cotescu.

Este, probabil, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, a făcut roluri de referință în teatru și film, a regizat, desenează și pictează, spune versuri, scrie, aduce zâmbet și lacrimă cu egală ușurință.

Casa de Producție TVR vă propune un spectacol care a avut succes în toate teatrele în care a fost jucat, o comedie de situație, în care îl puteți vedea pe Horațiu Mălăele în dublu rol și îi puteți recunoaște, cu ușurință, semnătura ca regizor

Puricele – info

Adaptare după ‘La Puce a l’oreille’ de Georges Fayedeau

Traducerea Erestis Sever

Spectacol preluat de la Teatrul ‘Nottara’

În distribuție: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, George Alexandru, Cristian Șofron, Valeriu Preda, Victoria Cociaș, Valentin Teodosiu, Constantin Cotimanis, Sorin Cociș, Andreea Măcelaru, Bogdan Vodă, Daniel Constantinescu, Cristina Stoica, Clara Vodă, Mariana Dănescu, Justinian Radu.

Redactor: Doina Teodoru

Regia TV: Silviu Jicman

Decoruri: Mihai Mădescu

Costume: Luana Drăgoescu

Regia artistică: Horațiu Mălăele

Program de difuzare:

TVR Internațional: vineri, 1 iunie, ora 23.00 și sâmbătă, 2 iunie, ora 16.00

TVR Moldova: sâmbătă, 26 mai, ora 12.00

TVR 3: duminică, 3 iunie, ora 20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: DEMETER Andras Istvan

Foto: Puricele – tvr.ro

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.