Puterea binelui, o călătorie prin lume fără bani
https://www.ziarulmetropolis.ro/puterea-binelui-o-calatorie-prin-lume-fara-bani/

Din 5 iulie, în fiecare duminică, de la 14.45, TVR 1 difuzează serialul Puterea binelui: un bărbat renunţă la viaţa pe care o trăia şi călătoreşte prin lume aproape fără bani, contând pe bunătatea semenilor.

Un articol de Petre Ivan|3 Iulie 2015

Printre noutăţile grilei de vară a TVR 1 se numără şi serialul de călătorie Puterea binelui (Kindness Diaries), o producţie Marea Britanie 2015, realizată de Leon Logothetis.

Duminica, de la ora 14.45, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în 13 episoade, călătoriile lui Leon Logothetis prin lumea întreagă.

Leon descoperă şi vrea să ne convingă prin acest serial că bunătatea încă există în lume. Ca mulţumire pentru actele lor altruiste, Leon îi răsplăteşte pe toţi cei care l-au ajutat cu un dar care le va schimba viaţa.

Primul episod este programat duminică, 5 iulie, de la 14.45, la TVR 1.

Autor al cărţii cu acelaşi titlu: Kindness Diaries, care a şi inspirat serialul, protagonistul Leon Logothetis şi-a început cariera în Londra, ca broker, dar, după o perioadă, a ştiut că a venit timpul să-şi urmeze lumina din interior. De fapt, a fost mai mult decât atât: devenise extrem de deprimat. A înţeles însă că trebuie să facă ceva şi să-şi schimbe modul de viaţă.

Ceea ce s-a şi întâmplat: în prezent este un aventurier planetar, speaker motivaţional şi filantrop. A renunţat la imaginea lui de corporatist de succes pentru o viaţă petrecută pe drum, în călătorii.

Rebelul din tine îţi spune că viaţa ta e a ta. Şi că orice visezi poate fi posibil. Orice. Şi că acea combustie pentru Puterea bineluipotenţialul tău ascuns stă în bunătate şi căutarea asiduă a puterii de interconectare a oamenilor. Neapărat cu zâmbetul pe buze şi cu un sprint potrivit al pasului. – Leon Logothetis

Vom afla din serial cum prietenii şi familia l-au considerat nebun să-şi arunce toată viaţa în aer şi să plece în lumea largă pentru a-şi urma visul.

În prima lui călătorie a traversat America – de la New York la Hollywood – cu numai 5 dolari pe zi, dar relaţionând cu lumea. Şi tot aici, cum a fost învăţat de un homeless din Pittsburg că bogăţia nu se regăseşte în portofel, ci în inima fiecăruia.

Foto: Puterea binelui – tvr.ro

24
/01
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Sam Mendes, "1917" (2019) este în primul rând o demonstraţie de virtuozitate tehnică. Un film care trivializează tragedia teribilă a războiului şi o transformă într-o cursă contracronometru cu obstacole, ca un joc pe calculator. Spectaculos, dar sărac în idei.

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

Page 1 of 25612345...102030...Last »