Putin(ă) răbdare, începe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/putina-rabdare-incepe-mondialul-metropolis/

Bucuria noastră şi ambiţia lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat şi popular, că înfige în beton, plastic şi iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reuşit, fotbalul îi serveşte drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiţi horoscopul, suntem născuţi în aceeaşi zi, din fericire pentru tinereţea mea muribundă nu şi în acelaşi an.

Un articol de Dedes|14 iunie 2018

A avut grijă să spună că echipa Rusiei nu contează. A scăpat de orice presiune pe direcție sportivă. S-a inspirat din Emerich Jenei, anulează iluziile ca poporul să nu sufere de pe urma deziluziilor.

În rest ce putem spune înaintea unui mondial? Cui nu-i place fotbalul nici nu știe că începe sau cel mult întreabă dacă joacă și Barcelona; cine iubește acest sport este pe culmile fericirii!

Ai noștri lipsesc. Pentru ultra emotivi e mai bine. Chiar și pentru spectacolul fotbalistic, deși sub bagheta lui Contra echipa a început să miște.

Pe lista favoritelor sunt înscrise, din oficiu, Brazilia, Franța, Germania și Argentina. Spania tocmai a ieșit spectaculos printr-o mișcare demnă de politicienii dâmbovițeni. Belgia, Portugalia, Croația speră fără foarte multă convingere, iar Panama, Arabia Saudită, Iran și Peru au obiective legate doar de meciurile din cadrul grupelor.

Începe, mai e Putin, să ne bucurăm de fotbal.

Măcar de fotbal.

Foto: Putin(ă) răbdare, începe! MONDIALUL Metropolis

 

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)