Putin(ă) răbdare, începe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/putina-rabdare-incepe-mondialul-metropolis/

Bucuria noastră şi ambiţia lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat şi popular, că înfige în beton, plastic şi iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reuşit, fotbalul îi serveşte drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiţi horoscopul, suntem născuţi în aceeaşi zi, din fericire pentru tinereţea mea muribundă nu şi în acelaşi an.

Un articol de Dedes|14 iunie 2018

A avut grijă să spună că echipa Rusiei nu contează. A scăpat de orice presiune pe direcție sportivă. S-a inspirat din Emerich Jenei, anulează iluziile ca poporul să nu sufere de pe urma deziluziilor.

În rest ce putem spune înaintea unui mondial? Cui nu-i place fotbalul nici nu știe că începe sau cel mult întreabă dacă joacă și Barcelona; cine iubește acest sport este pe culmile fericirii!

Ai noștri lipsesc. Pentru ultra emotivi e mai bine. Chiar și pentru spectacolul fotbalistic, deși sub bagheta lui Contra echipa a început să miște.

Pe lista favoritelor sunt înscrise, din oficiu, Brazilia, Franța, Germania și Argentina. Spania tocmai a ieșit spectaculos printr-o mișcare demnă de politicienii dâmbovițeni. Belgia, Portugalia, Croația speră fără foarte multă convingere, iar Panama, Arabia Saudită, Iran și Peru au obiective legate doar de meciurile din cadrul grupelor.

Începe, mai e Putin, să ne bucurăm de fotbal.

Măcar de fotbal.

Foto: Putin(ă) răbdare, începe! MONDIALUL Metropolis

 

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.