Putin(ă) răbdare, începe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/putina-rabdare-incepe-mondialul-metropolis/

Bucuria noastră şi ambiţia lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat şi popular, că înfige în beton, plastic şi iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reuşit, fotbalul îi serveşte drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiţi horoscopul, suntem născuţi în aceeaşi zi, din fericire pentru tinereţea mea muribundă nu şi în acelaşi an.

Un articol de Dedes|14 iunie 2018

A avut grijă să spună că echipa Rusiei nu contează. A scăpat de orice presiune pe direcție sportivă. S-a inspirat din Emerich Jenei, anulează iluziile ca poporul să nu sufere de pe urma deziluziilor.

În rest ce putem spune înaintea unui mondial? Cui nu-i place fotbalul nici nu știe că începe sau cel mult întreabă dacă joacă și Barcelona; cine iubește acest sport este pe culmile fericirii!

Ai noștri lipsesc. Pentru ultra emotivi e mai bine. Chiar și pentru spectacolul fotbalistic, deși sub bagheta lui Contra echipa a început să miște.

Pe lista favoritelor sunt înscrise, din oficiu, Brazilia, Franța, Germania și Argentina. Spania tocmai a ieșit spectaculos printr-o mișcare demnă de politicienii dâmbovițeni. Belgia, Portugalia, Croația speră fără foarte multă convingere, iar Panama, Arabia Saudită, Iran și Peru au obiective legate doar de meciurile din cadrul grupelor.

Începe, mai e Putin, să ne bucurăm de fotbal.

Măcar de fotbal.

Foto: Putin(ă) răbdare, începe! MONDIALUL Metropolis

 

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.