Putin(ă) răbdare, începe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/putina-rabdare-incepe-mondialul-metropolis/

Bucuria noastră şi ambiţia lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat şi popular, că înfige în beton, plastic şi iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reuşit, fotbalul îi serveşte drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiţi horoscopul, suntem născuţi în aceeaşi zi, din fericire pentru tinereţea mea muribundă nu şi în acelaşi an.

Un articol de Dedes|14 iunie 2018

A avut grijă să spună că echipa Rusiei nu contează. A scăpat de orice presiune pe direcție sportivă. S-a inspirat din Emerich Jenei, anulează iluziile ca poporul să nu sufere de pe urma deziluziilor.

În rest ce putem spune înaintea unui mondial? Cui nu-i place fotbalul nici nu știe că începe sau cel mult întreabă dacă joacă și Barcelona; cine iubește acest sport este pe culmile fericirii!

Ai noștri lipsesc. Pentru ultra emotivi e mai bine. Chiar și pentru spectacolul fotbalistic, deși sub bagheta lui Contra echipa a început să miște.

Pe lista favoritelor sunt înscrise, din oficiu, Brazilia, Franța, Germania și Argentina. Spania tocmai a ieșit spectaculos printr-o mișcare demnă de politicienii dâmbovițeni. Belgia, Portugalia, Croația speră fără foarte multă convingere, iar Panama, Arabia Saudită, Iran și Peru au obiective legate doar de meciurile din cadrul grupelor.

Începe, mai e Putin, să ne bucurăm de fotbal.

Măcar de fotbal.

Foto: Putin(ă) răbdare, începe! MONDIALUL Metropolis

 

08
/07
/14

"Germano,-n portugheză, înseamnă consangvin; / un meci de fotbal, însă,-i "pe viaţă şi pe moarte", / atunci când nu se toarnă, cu vadra, apă-n vin, / în vinul ce dă aripi, nu-n cel ce-adoarme foarte / curând pe toată lumea: şi jucători, şi public... ". Pentru că astăzi, în ziua primei semifinale (Germania - Brazilia), poetul Şerban Foarţă împlineşte 72 de ani.

06
/07
/14

Nici nu începuse bine repriza a doua a prelungirilor (da, oricât de greu de crezut ar părea, Costa Rica a împins meciul cu Olanda în prelungiri fără să primească gol!) că pe marginea terenului, în dreptul băncii de rezerve pe care van Gaal îşi frângea mâinile încercând să înţeleagă de ce nu merge nimic, doi inşi, un bondoc mai durduliu şi un lungan aducând vag cu Tom Noonan din Mystery Train (Jarmusch), începuseră un bizar şi nostim număr de stretching.

30
/06
/14

Cum, necum, iată că jumătate de Mondial s-a dus pe apa Dâmboviţei. Cum mortul nu se mai întoarce de la groapă, am numărat echipele rămase, mai erau vreo 16. Am numărat şi bănuţii, suficienţi cât să împart o cameră pe litoral cu Mite şi Bajnorică - puşlamalele din mintea lui Radu Aldulescu. Şi m-am dus de nebun.

29
/06
/14

„2 noiembrie Am fost invitat în mod cordial să fac parte din realismul visceral. Bineînţeles, am acceptat imediat. Nu a fost nici o ceremonie de iniţiere. Mai bine.” Aşa începe Detectivii sălbatici, romanul unui scriitor chilian poate nu la fel de celebru ca unii dintre componenţii „naţionalei” de fotbal ai ţării sale, mai noi sau mai vechi, vezi Zamorano şi Salas, dar cu siguranţă mult mai spectaculos şi inovativ: Roberto Bolaño.