Putin(ă) răbdare, începe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/putina-rabdare-incepe-mondialul-metropolis/

Bucuria noastră şi ambiţia lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat şi popular, că înfige în beton, plastic şi iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reuşit, fotbalul îi serveşte drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiţi horoscopul, suntem născuţi în aceeaşi zi, din fericire pentru tinereţea mea muribundă nu şi în acelaşi an.

Un articol de Dedes|14 iunie 2018

A avut grijă să spună că echipa Rusiei nu contează. A scăpat de orice presiune pe direcție sportivă. S-a inspirat din Emerich Jenei, anulează iluziile ca poporul să nu sufere de pe urma deziluziilor.

În rest ce putem spune înaintea unui mondial? Cui nu-i place fotbalul nici nu știe că începe sau cel mult întreabă dacă joacă și Barcelona; cine iubește acest sport este pe culmile fericirii!

Ai noștri lipsesc. Pentru ultra emotivi e mai bine. Chiar și pentru spectacolul fotbalistic, deși sub bagheta lui Contra echipa a început să miște.

Pe lista favoritelor sunt înscrise, din oficiu, Brazilia, Franța, Germania și Argentina. Spania tocmai a ieșit spectaculos printr-o mișcare demnă de politicienii dâmbovițeni. Belgia, Portugalia, Croația speră fără foarte multă convingere, iar Panama, Arabia Saudită, Iran și Peru au obiective legate doar de meciurile din cadrul grupelor.

Începe, mai e Putin, să ne bucurăm de fotbal.

Măcar de fotbal.

Foto: Putin(ă) răbdare, începe! MONDIALUL Metropolis

 

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.