QUIZ Cât de bine vă amintiţi ce aţi învăţat?
https://www.ziarulmetropolis.ro/quiz-cat-de-bine-va-amintiti-ce-ati-invatat/

Ziarul Metropolis vă invită să completaţi primele trei chestionare prin care puteţi afla cât de bine cunoaşteţi limba română şi cinematografia autohtonă. În săptămânile următoare vă pregătim şi alte teste, din teatru, film şi literatură universală. Atenţie la întrebările capcană!

Un articol de Ziarul Metropolis|19 martie 2015

Quiz: Cât de bine cunoşti gramatica limbii române?

Îţi place gramatica? Observi când cei din jurul tău se exprimă incorect și ai tendința să-i corectezi? Te distrezi citind diverse anunțuri scrise greșit? Ai primit vreodată un mesaj și ți-a fost mai greu să-l decodifici, fiindcă expeditorul era dușman nedeclarat al regulilor gramaticale?

Acum ai şansa să-ţi testezi cunoştinţele despre gramatica limbii române într-un chestionar interactiv pe care ţi-l propune Ziarul Metropolis. Mai jos ai la dispoziţie 10 întrebări, fiecare cu patru variante de răspuns, din care numai una este corectă. La sfârşitul chestionarului vei afla dacă trebuie sau nu să-ţi îmbunătăţeşti cunoştinţele despre gramatica limbii române. Succes!

Click pe fotografie pentru a începe testul!

quiz-gramatica-fb

Quiz: Cât de bine cunoşti gramatica limbii române?

Te pregătești pentru examenul de bacalaureat? Simți emoția concursului care bate la ușă? Ai intrat în criză de timp și nu știi cum să faci să recuperezi materia predată?

Acum ai şansa să-ţi testezi cunoştinţele de limba și literatura română într-un chestionar orientativ interactiv pe care ţi-l propune Ziarul Metropolis.

Mai jos ai la dispoziţie 10 întrebări, fiecare cu patru variante de răspuns, din care numai una este corectă. La sfârşitul chestionarului vei afla în ce stadiu ești cu pregătirea pentru examenul de maturitate.

Sau, dacă ai luat deja examenul acum mulți, mulți ani, poți vedea cât de bine îți mai amintești materia. Succes!

Click pe imagine pentru a începe testul!

bac quiz-01

Quiz: Cât de bine cunoşti filmul românesc?

Îţi place filmul românesc? Te surprinzi (re)văzând producţii din timpul comunismului sau din anii ’90? Ai mers la cinema sau ai recuperat la televizor ori pe DVD succesele ultimilor ani?

Acum ai şansa să-ţi testezi cunoştinţele despre cinemaul românesc, într-un chestionar interactiv pe care ţi-l propune Ziarul Metropolis.

Mai jos ai la dispoziţie 20 de întrebări, fiecare cu patru variante de răspuns, din care numai una este corectă. La sfârşitul chestionarului vei afla dacă trebuie sau nu să-ţi îmbunătăţeşti cunoştinţele despre filmul românesc. Succes!

Click pe imagine pentru a începe testul!

quiz film

19
/03
/15

Ziarul Metropolis vă invită să completaţi primele trei chestionare prin care puteţi afla cât de bine cunoaşteţi limba română şi cinematografia autohtonă. În săptămânile următoare vă pregătim şi alte teste, din teatru, film şi literatură universală. Atenție la întrebările capcană!