Raluca Delarupea expune „Geometria Fricii“ la Atelier 030202
https://www.ziarulmetropolis.ro/raluca-delarupea-expune-geometria-fricii-la-atelier-030202/

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

Un articol de Andrada Văsii|11 aprilie 2013

Joi, 11 aprilie, începând cu ora 18.00, la Atelier 030202 din Bucureşti, va avea loc vernisajul Ralucăi Delarupea , „Geometria fricii“.

„«Geometria Fricii» delimitează o lume fără scop, infinit deasupra omului, acestuia nerămânându-i decât să contemple. În proiectul de față am căutat un spațiu de integrare atât a celui care contemplă în mod activ arta cât și a celui care o produce“, spune artista Raluca Delarupea.

În viziunea acesteia, spațiul definit acţiunii este unul intrinsec, plin de angoase, frustrări, întrebări, anxietate și obsesie. „Este un spatiu în care frumusețea este un principiu dat de realitatea vieții trăite, unde armonia este un gând ideatic“, consideră Raluca Delarupea.

„Portretele din «Geometria Fricii» au în spate istorii de groază, de durere, de neputință. Acest proiect își dorește în final o proiecție a unui univers încercat mereu de spaima de a nu mai fi“.
Raluca Delarupea,
artist vizual

Expoziţia arată că fiecare portret are istoria lui și face parte dintr-un univers în plină desfășurare. „Am ales corpul uman ca aspect formal versus conceptual, considerându-l un arhetip, o matrice“, subliniază artista. Raluca Delarupea a cercetat expresia psihică a realității urbane, transformarea socială a corpului uman, „un corp rupt deformat, mutilat, urât, trist, deprimat, sufocat“, într-o viață „plină de dezacord atât social, cât și psihic, o viață a căutării de adevăr, a dezamăgirii şi a deziluziei“.

Info:

Vernisaj: joi, 11 aprilie 2013, ora 18.00, ATELIER 030202 (Sala Nouă TC), str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti
Parteneri: Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO-Adolescenţii, Asociaţia Euro CulturArt
Manager artistic Atelier 030202: Mihai Zgondoiu

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro
04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

10
/03
/22

Cea de-a doua ediție a festivalului internațional FOTO WIEN, care reunește peste 140 de expoziții și 300 de evenimente cu tema fotografia de artă, va avea loc în perioada 9 - 27 martie 2022, în capitala Austriei. Festivalul face parte din rețeaua European Month of Photography (EMOP) şi prezintă fotografia artistică în muzee, în galerii vieneze, în off-spaces și spații alternative de expoziție şi în institute culturale. Trei proiecte distincte cu participare artistică românească au loc în acest cadru, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

09
/03
/22

Galeria neconvențională Celula de Artă și Carol 53 găzduiesc, între 12 și 2 aprilie, expoziția caritabilă Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, în care peste 65 de artiști români și ucraineni militează pentru pace, iau atitudine împotriva războiului din Ucraina, împotriva războiului, împotriva tuturor armelor de ucidere și a orgoliului firii omenești care naște războaie. Vernisajul va avea loc sâmbătă, pe 12 martie, de la ora 16:00, în București (B-dul Carol nr. 53).

24
/02
/22

Pe 24 februarie, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la cea dintâi conferință online din acest an, intitulată „Hărți și globuri în pictura olandeză din secolul al XVII-lea”, susținută de dr. Cosmin Ungureanu, istoric de artă, doctor în istoria arhitecturii, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX.