Rămas bun, Gelu Potzolli!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ramas-bun-gelu-potzolli/

Directorul şi colectivul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a actorului Gelu Potzolli.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Directorul și colectivul Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu anunță cu regret trecerea în neființă a actorului Gelu Potzolli.

Cu o carieră prolifică, Gelu Potzolli a avut numeroase roluri, printre care în spectacolele: „Am angajat un ucigaş profesionist“ (regia Radu Alexandru Nica), „Bătrână milionară caut nepoate moștenitoare“ (regia Șerban Puiu), ,,Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess’“ (regia Radu Alexandru Nica), „Cerere în căsătorie“ (regia Robert Raponja), „Domnul Puntila si sluga sa Matti“ (regia Anca Bradu), „Electra“ (regia Mihai Măniuțiu).

„Când pleacă un om dintre noi, dispare o lume! O lume pe care o simțim că există pentru că este rezultatul percepției noastre. Gelu Potzolli, care s-a hotărât să se oprească din goana lumească, a fost un om de teatru care a parcurs toate ierarhiile. A crescut și s-a dezvoltat în teatru, de la tehnician la actor, cunoscând bucuria succesului pe toate meridianele lumii“, a spus Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional din Sibiu.

A plecat spre cer senin în ziua în care colegii lui actori se pregăteau să convingă oficialii de la Avignon că locul TNRS este în acel festival (n.r. avanpremiera spectacolului Solitaritate de Gianina Cărbunariu). Plângând, actorii i-au dedicat spectacolul și au triumfat. Este timpul misiunii actorului de a duce emoția și frumosul mai departe. De acolo, din ceruri, Gelu a zâmbit! Drum cu Lumină spre Domnul!

Constantin Chiriac

Gelu Potzolli s-a născut pe data de 2 iulie 1950, la Sibiu. A jucat în peste 70 de producții de teatru montate atât pe scena de la Sibiu, cât și în București, Alba Iulia, Târgu Mureș și Berlin.

Dintre cele mai recente producții la Teatrul Național din Sibiu, Gelu Potzolli a avut roluri și colaborări în spectacolele „Faust“ (regia Silviu Purcărete), „Frumoasa din pădurea adormită“’ (regia Cristian Pepino), „Ghidul copilăriei retrocedate“ (regia Gavriil Pinte), „Lulu“ (regia Silviu Purcărete), „Metamorfoze“ (regia Silviu Purcărete).

Alte spectacole în care a jucat: „Nora“ (regia Radu Alexandru Nica), „Omul care a văzut moartea“ (regia Șerban Puiu), „Pescăruşul“ (regia Andrei Șerban), „Shoah – Versiunea Primo Levi“ (regia Mihai Măniuțiu), „Take, Ianke şi Cadîr“ (regia Dan Glasu), „Talismanul“ /„Der Talisman“ (regia Șerban Puiu) şi „Visul unei nopți de Shakespeare“ (regia Gavriil Pinte).

Gelu Potzolli a încetat din viață sâmbătă, 25 mai. Corpul neînsuflețit al actorului se află depus la Capela Catedralei Ortodoxe „Înălțarea Domnului“ din bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu. Slujba de înmormântare va fi oficiată miercuri, 29 mai, ora 11.00.

Foto credit: Costin Chesnoiu

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

29
/01
/24

Pe 13 februarie, de la orele 18:30, SCENA  GÂNDIRII - Conferințele Operei Naționale București îl va avea ca invitat pe istoricul Adrian Cioroianu, care va susține prelegerea „MAREA TEMERE. Cât de probabil este un nou război global?”, prilej pentru o incursiune în miezul posibilităților și incertitudinilor actuale.