Rami Be’er, Jesus Carmona, Noa Wertheim și alți mari coregrafi ai lumii, la FITS 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/rami-beer-jesus-carmona-noa-wertheim-si-alti-mari-coregrafi-ai-lumii-la-fits-2022/

Companii de dans din Israel, Spania, Germania, Franţa sau Italia aduc la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu unele dintre cele mai apreciate creaţii din domeniu la nivel mondial.

Un articol de Ziarul Metropolis|23 iunie 2022

Kibbutz Contemporary Dance Company din Israel prezintă spectacolul „Nevoia de mângâiere”, coregrafia, scenografia și luminile fiind semnate de Rami Be’er.

„O creație extraordinară a unui artist cu experiență și a unui maestru al artei. Nivelul tehnic al companiei este excepțional!”, scria criticul Ruth Eshel, referindu-se la acest spectacol.

Este programat în 27 iunie, de la ora 22:00 și în 28 iunie, de la ora 18:00, la  Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust.

Jesús Carmona Dance Company vine la Sibiu cu spectacolul „Mai sus!”.

„Ideea acestui spectacol s-a născut dintr-o întâmplare personală care m-a făcut să pun la îndoială relația bărbaților și a femeilor cu masculinitatea în secolul al XXI-lea. În căutarea unui răspuns, am ajuns să înțeleg mai profund, în fiecare zi, în ce fel de societate trăim și ce putem face să o îmbunătățim, căci poate chiar cele mai simple și mai cotidiene atitudini sunt cele care trebuie schimbate. Am vrut să transpun în scenă această evoluție personală, cu gândul că arta deschide sufletul către înțelegere și cu speranța că pot emoționa sau deschide ochii până și celui mai reticent spectator față de tema sugerată de spectacol”, spune Jesús Carmona.

Reprezentațiile sunt programate în 2 iulie, ora 21:00 și în 03 iulie, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Cea de-a doua reprezentație va fi transmisă și online.

Noa Wertheim semnează coregrafia spectacolului „Grădina Paradisului”, al Vertigo Dance Company din Israel.

Creția este o operă de artă în care trupul se contopește cu straturile sale spirituale lăuntrice, cu interiorul fiecărei ființe, fiecărui dansator, în timp ce se împletește cu o țesătură cunoscută.

Spectacolul va avea loc în 29 iunie, la ora 18:00, și în 30 iunie la ora 17:00, la Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust. Cea de-a doua reprezentație poate fi urmărită și online.

În programul FITS 2022 figurează și multe alte spectacole de dans, atât în sălile de spectacole, cât și în spațiile deschise. Publicul poate cumpăra bilete și poate consulta programul complet pe site-ul www.sibfest.ro și la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară între 24 iunie și 3 iulie și tema ediției din acest an este FRUMUSEȚE. Timp de zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

Foto: Eyal Hirsch / Asylum

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!