Râsul îşi reintră în rol, în noua stagiune de la Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/rasul-isi-reintra-in-rol-in-noua-stagiune-de-la-comedie/

Spectacolele „Steaua fără nume“, „Bani din cer“ şi „În plină glorie“ deschid stagiunea teatrală 2015-2016 la Teatrul de Comedie din Bucureşti (Strada Sf. Dumitru, nr. 2 sector 3), pe 18, 19 şi 20 septembrie.

Un articol de Ziarul Metropolis|15 Septembrie 2015

Vineri 18 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan se joacă „Steaua fără nume“, de Mihail Sebastian, în regia lui Vlad Massaci. În rolurile principale: Dan Tudor, Mirela Zeţa şi Mihai Călin.

„O gară. Un spaţiu prin definiţie provizoriu, unde te găseşti lipsit de intimitate, la cheremul curioşilor. Un continuu exerciţiu de imaginaţie: de unde vin şi unde se duc toţi oamenii ăştia?! Cum e la ei acasă? Cum arată vieţile lor? E jocul meu preferat atunci când mă aflu într-o gară. „Steaua fără nume” e un text plin de poezie pentru că e scris în nostalgicii ani dintre războaie, unde, dacă te uiți pe poze, vezi bărbaţi cu pălărie şi doamne elegante. Îi vezi acolo pe Grig şi pe Mona, îl vezi pe timidul profesor Miroiu. Dar dacă aduci textul în prezent? Dacă gara interbelică primeşte acum o uşă de termopan iar spuma poliuretanică e încă la vedere? Mai avem parte de poezie în prezent? Mai există visători, vizionari, cinici, gentlemani? Mai există spleen? Astea sunt întrebările pe care mi le-am pus despre noi, azi. Dar n-am răspuns”, declară Vlad Massaci, regizorul spectacolului.

Din distribuţie mai fac parte Marius Drogeanu, Șerban Georgevici, Andreea Samson, Cristina Juncu, George Grigore, Ruxandra Grecu, Pavel Bârsan, Florian Bala. Scenografia este semnată de Andu Dumitrescu, iar spectacolul are o durată de 2 ore şi 50 de minute, cu pauză.

Sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan este programat succesul de casă „Bani din cer“, de Ray Cooney, în regia lui Horaţiu Mălăele şi scenografia lui Puiu Antemir. Din distribuţie fac parte Mihaela Teleoacă, Mihai Bendeac, Delia Nartea, Dragoş Huluba, Gheorghe Dănilă, Eugen Racoţi, Şerban Georgevici. Spectacolul durează o oră şi jumătate.

„Într-o lume nimicită de conflicte religioase, interetnice, interumane, inter-nu-mai-știu-cum, într-o lume măcelărită de prostie și incultură, singura soluție pământean-tămăduitoare ar fi lumina Spiritului.
Știut fiind că și Comedia este chiriașă pe viață în Casa Spiritului, având convingerea că râsul va mântui lumea, propunem acest spectacol al cărui singură mare virtute este UMORUL”, spune Horaţiu Mălăele.

Duminică, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan se joacă „În plină glorie“, de Peter Quilter, în regia lui Răzvan Mazilu, cu Gabriela Popescu, George Mihăiţă, Felicia Filip, Mihai Bisericanu, Eugen Racoţi, Andreea Samson, Simona Stoicescu, Meda Topârceanu.

George Mihaita, Eugen Racoti

„Florence Foster Jenkins nu era nebună şi nici autistă. Era o visătoare autentică. Lumea e plină de nebuni sadea, de personaje prefăcute, de impostori închipuiţi, care însă îşi joacă rolul cu atâta convingere încât sfârşesc prin a fi crezuţi şi luaţi în serios. Spre deosebire de ei, Florence era în deplinătatea facultăţilor sale mintale şi extrem de lucidă. Marea ei calitate a fost tocmai capacitatea de a fi mereu ea însăşi, autentică şi sinceră în crezul ei imposibil, pe care l-a urmat până la capăt. Şi poate tocmai de aceea a reuşit. Da, ea a reuşit să scrie istoria, să devină un simbol, un exemplu de om care îşi urmează visul cu putere şi curaj, împotriva tuturor. Nu i-a păsat de ceilalţi atunci când o criticau, dar şi-a păstrat întotdeauna credinţa în umanitate, pe care nu a încetat să o ajute. Florence nu a luat locul nimănui, nu a dat la o parte nicio valoare autentică, această anti-eroină devenind astfel un exemplu de generozitate, prin pasiunea cu care a promovat opera şi cu care a ajutat tinerii muzicieni.

Florence rămâne un simbol al celor care, aşa cum spune textul, «au visat, dar nu au îndrăznit niciodată». Lumea are nevoie, uneori, pentru a merge înainte şi a deveni mai bună, de aceşti excentrici plini de originalitate, care fac din propria lor viaţă un fabulos spectacol, care trăiesc fiecare zi ca şi cum ar juca permanent pe o scenă. Care devin modele pentru ceilalţi şi le dăruiesc putere, pasiune, energie. Care «trăiesc pe un nor»“, spune Răzvan Mazilu.

Spectacolul are o durată de două ore şi zece minute, fără pauză.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

Page 1 of 79112345...102030...Last »