Răzbunătorii au un nou rege: „Black Panther”
https://www.ziarulmetropolis.ro/razbunatorii-au-un-nou-rege-black-panther/

Studiourile Marvel prezintă filmul „Black Panther / Pantera neagră”: povestea lui T’Challa, un tânăr rege african care îmbracă propriul costum de super-erou, preluând astfel o moştenire veche de secole. În 2016, Universul Cinematografic Marvel i-a urat bun venit lui T’Challa/Pantera Neagră şi a introdus acest personaj în producţia „Căpitanul America: Război Civil”, film care a bătut nenumărate recorduri şi a pornit o luptă între Răzbunători.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2018

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 16 februarie 2018, în format 3D, IMAX 3D şi 4DX.

Distribuţia

Cunoscută de public pentru viziunea creativă revoluţionară, editura Marvel Comics a pus mereu accentul pe diversitate, încă din 1939. Cel mai notabil şi inovator personaj este cu siguranţă Pantera Neagră, care şi-a făcut apariţia în „Cei Patru Fantastici Vol. 1”, ediţia 52, publicată în 1966.Având această poveste fascinantă ca punct de pornire, realizatorii filmului şi-au dorit să găsească cei mai potriviţi actori, pentru a juca alături de Chadwick Boseman (T’Challa). Printre aceştia se numără şi Michael B. Jordan, care interpretează rolul lui Erik Killmonger, un mercenar care îl detestă pe T’Challa. Iar Lupita Nyong’o este Nakia, un spion ce se infiltrează în ţările din afara Wakandei, pentru a observa şi a raporta familiei regale informaţii preţioase.

Chadwick Boseman se întoarce în rolul Panterei Negre şi povesteşte despre personajul său: „T’Challa este inteligent şi un foarte bun strateg, iar acest lucru mi-a atras mereu atenţia, chiar şi în benzile desenate. Este liderul unei naţiuni şi are o responsabilitate uriaşă, luând în considerare locul lui în acea lume. E o caracteristică pe care super-eroii nu o au în mod obişnuit, însă el trebuie să-şi menţină şi să-şi ducă mai departe moştenirea. Este o combinaţie foarte interesantă.”

Lumea mitică a Panterei negre

Filmările pentru „Pantera neagră” au început în ianuarie 2017 şi s-au încheiat în aprilie, în acelaşi an, având loc la Pinewood Studios în Atlanta şi în Busan, Coreea de Sud. Din perspectiva realizatorilor, Wakanda are un potenţial uriaş, iar echipa s-a pregătit intens pentru a aduce acest tărâm pe marile ecrane. În mitologia Marvel, acest tărâm african sărac este, de fapt, locul în care se găseşte vibraniumul, un metal foarte preţios. Odată cu acesta au apărut şi tehnologia, cunoaşterea şi puterea. E de ajuns doar o privire pentru a vedea că, în spatele măştii, Wakanda este un tărâm futurist, cu o cultură înrădăcinată în tradiţiile africane.

Majoritatea decorurilor au fost construite în Atlanta. Pornind de la o cercetare temeinică, designerul de producţie Hannah Beachler şiregizorul Ryan Coogler au avut sesiuni maraton în care au împărtăşit fotografii şi idei din vizitele lor în Africa. Cu ajutorul acestei colaborări, Beachler a adus ceva în plus benzilor desenate realizate de Kirby în 1966. Un rol important în portretizarea acestui ţinut au jucat costumele şi machiajul, realizate de Ruth Carter şi Joel Harlow, care au avut sarcina dificilă de a surprinde sufletul şi energia oamenilor din Wakanda.

Sinopsis

Filmul „Black Panther / Pantera neagră” de la Studiourile Marvel urmăreşte povestea lui T’Challa, care, după moartea tatălui său, Regele din Wakanda, se reîntoarce acasă la poporul african izolat, dar extrem de avansat din perspectivă tehnologică, pentru a face succesiunea la tron şi a-şi lua locul cuvenit drept rege. Însă când un vechi şi puternic adversar reapare, caracterul de rege al lui T’Challa – precum şi temperamentul Panterei negre – e testat când acesta este atras într-un conflict extraordinar, care supune riscului soarta Wakandei şi a întregii lumi. Confruntându-se cu trădarea şi pericolul, tânărul rege trebuie să-şi adune aliaţii şi să elibereze întreaga forţă a Panterei negre, pentru a-i înfrânge pe duşmani şi a securiza siguranţa oamenilor săi şi a modului lor de a trăi.

Foto: Black Panther – facebook

11
/11
/15

Molly Moon și Incredibila carte a hipnozei, regizat de Christopher N. Rowley, va fi prezentat în premieră națională, la Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Filmul va putea fi văzut pe 13 noiembrie (de la ora 12.00, la Cinemateca Eforie), 14 noiembrie (de la ora16.30, Hollywood Multiplex – Mall Vitan) și 18 noiembrie 2015 (de la ora 17.00, la Cinemateca Eforie). Intrarea este liberă.

10
/11
/15

"Cel ales", de Cristian Comeagă, a fost distins cu trei premii, zilele trecute, la gala International Filmmaker Festival of World Cinema din Milano. La rândul său, filmul independent semnat de Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea", a câştigat Discovery Award la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus.

10
/11
/15

"Micul Prinţ 3D", de Mark Osborne, prima adaptare animată a capodoperei lui Antoine de Saint-Exupéry, va fi lansată în cinematografele din România pe 4 decembrie. Eroina filmului este Fetiţa, pe care mama sa o învaţă cum să se poarte în lumea adulţilor. În tot acest proces intervine un vecin amabil, dar cam excentric, Aviatorul.

08
/11
/15

Mai mulți cineaști au lansat joi un site de video la cerere (VLC) numit Cinetek, consacrat marilor filme clasice ale cinematografiei mondiale, selectate și prezentate de regizori din lumea întreagă. Cinetek propune deocamdată un catalog de circa 950 de filme de toate genurile și dintr-un număr mare de țări, de la începuturile cinematografiei până în anul 2000

07
/11
/15

Cunoscut și respectat regizor de teatru, Alexandru Darie va putea fi urmărit și pe marile ecrane, într-un rol cheie din Poveste de dragoste. Regizat de Cristina Iacob, (#Selfie, cel mai de succes film românesc al anului 2014), filmul urmează a se lansa în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

06
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Deşi „Box”, noul film al lui Florin Şerban, păstrează destule din preocupările stilistice şi tematice din „Eu când vreau să fluier, fluier”, îi lipsesc totuşi prospeţimea, dinamica şi nervul pe care se susţinea debutul premiat în 2010 cu Ursul de Argint la Berlin.

06
/11
/15

Ethan Hawke împlineşte, astăzi. 45 de ani! Actorul american a debutat pe marele ecran în 1985, când a interpretat rolul lui River Phoenix, în „Explorers”. A urmat unul dintre cele mai bune roluri ale sale în drama „Dead Poets Society”, fiind apoi nominalizat la Oscar pentru rolurile din Training Day şi Boyhood.

06
/11
/15

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, "Acasă la tata", va fi lansat astăzi în cinematografele din în București și din alte 23 de orașe din ţară. Tot de astăzi, cinefilii români pot vedea pe marile ecrane mult aşteptatul "Spectre", ultimul film din seria James Bond.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

31
/10
/15

Filmul ”Usturoi”, producția independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranță din Aiud, în cadrul unei proiecții speciale, la invitația serviciului de Educație și Asistență Psihosocială din instituție.