Razor, de Alexei Belyakov, marele premiu CineMAiubit 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/razor-de-alexei-belyakov-marele-premiu-cinemaiubit-2015/

Pelicula “Razor” (Rusia), de Alexei Belyakov, a primit marele premiu al celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit.

Un articol de Petre Ivan|7 Decembrie 2015

Organizat de Fundaţia CineMAiubit şi UNATC Bucureşti, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Festivalul CineMAiubit a adunat la UNATC, timp de 4 zile, unele dintre cele mai bune filme studenţeşti produse în ultimul an.

Juriul internaţional al festivalului a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate. Componenţa juriului mare al festivalului a fost următoarea: Sophia Georgiadou, directoarea Festivalului Drama din Grecia, Ada Condeescu, actriţă, Csaba Bollok, regizor maghiar, Bülent Kuçukerdogan, profesor la Istanbul Kultur University, Pavel Azap, critic de film, Cătălin Mitulescu, regizor şi scenarist, Tudor Mircea, director de imagine.

De asemenea, din componenţa juriului de documentare au făcut parte regizorii Nicolae Cabel, Andrei Dăscălescu şi Cornel Mihalache, iar din cel de animaţie/ experiment, Matei Branea – regizor animaţie, profesor, Laurenţiu Bratan – critic de film, Octavian Frecea – regizor de animaţie.CineMAiubit

Au primit premii de excelenţă, oferite de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), pentru întreaga activitate profesională şi didactică prof. univ. dr. Cristina Ionescu – monteur de film şi prof. univ. dr. Florin Mihăilescu – director de imagine.

Printre cele peste 20 de trofee oferite s-au numărat şi premiul special al juriului, care a revenit peliculei “Birthday present” (Austria), de Guy Lichtenstein, premiul pentru regie Cristian Nemescu, atribuit lui Alexandru Badea, pentru filmul “Toate fluviile curg în mare” (România), premiul pentru scenariu Cătălin Cocriş – “Matei”, scenariul de Andreea Simion şi Ioana Sărăcilă, premiul criticii – “Te mai uiţi şi la om” (România), de Ana-Maria Comănescu, premiul pentru imagine Cinelab pentru film românesc – Tudor Platon, pentru “Toate fluviile curg în mare” (România).

Cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit a avut loc la UNATC Bucureşti în urma închiderii temporare a cinematografului Studio, locul tradiţional de desfăşurare a evenimentului din 1996 până în prezent.

Foto: CineMAiubit 2015 – cinemagia

15
/11
/19

“The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, are loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

15
/11
/19

Serile de film de la Centrul Ceh se apropie de sfârșit, iar pe 18 noiembrie va fi proiectat penultimul documentar al ediției de toamnă, „Year Without Magor: Genius Cannot Be Faked” și în ziua următoare, pe 19 noiembrie, la Fiction Tuesdays, va rula „The Inheritance or Fuckoffguysgoodday”.

15
/11
/19

Serialele „Narcos”, „4 Blocks”, „O Doutrinador”, „Un gallo para Esculapio” și „El Lobista”, producții realizate în America Latină și Europa vor fi difuzate de postul TNT, începând cu 18 noiembrie. Serile de luni vor fi dedicate băieților răi și vor purta titlul generic de „Lunea Mafioților”.

13
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Realizator de seriale TV şi de filme, Rodrigo Sorogoyen este unul dintre noile talente din cinematografia spaniolă. Distribuit în sălile din România de Transilvania Film, „El reino” („Jocuri de putere”, 2018), deja penultimul său lungmetraj (între timp a lansat în 2019 şi „Madre”), este un impunător thriller politic.

10
/11
/19

PREVIEW A 13-a ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar (SFM) are loc între 10 şi 18 noiembrie la Bucureşti şi propune mai multe secţiuni atractive, printre care una dedicată câtorva filme clasice restaurate şi o alta pentru marcarea a 30 de ani de la căderea comunismului, în afara obişnuitului program de producţii noi.

08
/11
/19

„The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, cel mai amplu program dedicat vreodată cinematografiei românești în Statele Unite ale Americii, care celebrează în 30 de filme trei decenii de cinema de după căderea regimului comunist, va avea loc la Film Forum din New York între 15 și 26 noiembrie 2019.

07
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Pentru spectatorul român, filmul "Maria, Regina României" (2019), de Alexis Sweet Cahill, vine ca o ciudăţenie. E egal diferit de Noul Val şi de fostele filme pretins istorice de tip Sergiu Nicolaescu şi arată mai degrabă ca o producţie britanică de televiziune, doar că se vorbeşte şi româneşte.

07
/11
/19

Proiecțiile de film continuă la Centrul Ceh, iar zilele de luni și marți, 11 și 12 noiembrie, nu fac excepție. Documentary Mondays aduce „Citizen Václav Havel Goes on Vacation”, pe când „My Sweet Little Village” se vede la Fiction Tuesdays.

07
/11
/19

ICON production anunță premiera în cinematografe a documentarului PALAT PENTRU POPOR regizat de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov, ce va avea loc pe 15 noiembrie. Selectat în competiția oficială DOK Liepzig anul trecut, filmul spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist.

Page 1 of 25212345...102030...Last »