Răzvan Ioan Dincă: Promenada Operei, o promisiune a noii stagiuni
https://www.ziarulmetropolis.ro/razvan-ioan-dinca-promenada-operei-o-promisiune-a-noii-stagiuni/

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Dacă la ediţiile precedente s-a pus accentul în principal de promovarea artiştilor instituţiei, începând din anul 2013 conceptul evenimentului (Promenada Operei) este diferit, urmărindu-se dezvăluirea noilor proiecte ale Operei Naţionale Bucureşti.

„Promenada Operei este o promisiune a noii stagiuni. Cei peste 10.000 de spectatori s-au bucurat de momente artistice care vor deveni începând din luna octombrie, evenimente de referinţă pentru lumea culturală bucureşteană. Stagiunea 2014-2015 înseamnă primul sezon complet sub conducerea mea, ceea ce ma face şi mai responsabil faţă de spectatorii care vor păşi în noua sală a Operei Naţionale Bucureşti, într-o lume care capată un alt sens” – Răzvan Ioan Dincă, Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti.

Răzvan Ioan Dincă

Răzvan Ioan Dincă

Printre premierele de operă şi balet din stagiunea 2014-2015, ale căror fragmente au fost incluse în programul artistic al Promenadei Operei, s-au numărat operele verdiene „La traviata” în regia lui Paul Curran,„Falstaff” în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, “Manon Lescaut” de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent, „La fille mal gardée” de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton şi „Giselle” de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg.

Scena a reprezentat un alt element care a atras atenţia publicului prezent pe esplanada Operei la finalul lunii august.

Cu o dimensiune de 26×22 m şi o înălţime de 18 m, scena pe care s-a desfăşurat evenimentul este cea mai mare construcţie de acest tip, din aluminiu, din sud-estul Europei.

Evenimentul Promenadei Operei – ediţia 2014 a fost realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti.

Foto cu Răzvan Ioan Dincă şi Promenada Operei – Facebook şi ONB

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.