Realitatea Plus a primit undă verde de la CNA
https://www.ziarulmetropolis.ro/realitatea-plus-a-primit-unda-verde-de-la-cna/

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus. Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus.

Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate de integrare în UE, propunându-şi să dea cuvântul reprezentanţilor ţărilor din zonă spre Bruxelles.

„Ne dorim un demers al Balcanilor pe o piaţă alternativă de audienţă şi de publicitate, demers care ajută Grupul Realitatea, pentru că am dori să ieşim din insolvenţă”, a spus Guşă, precizând că licenţa i-ar ajuta să poarte discuţiile în capitalele balcanice.

Potrivit acestuia, beneficiul pentru brandul Realitatea este creşterea valorii lui pe pieţele vecine, dar mai ales pe piaţa europeană, element care va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaţionale, la posibile vânzări parţiale sau chiar totale.

El a spus că echipa Realitatea Plus va fi preponderent românească, mixtă în oraşele balcanice.

Guşă a dat o serie de explicaţii referitoare la sistemul de acţionariat solicitate de Narcisa Iorga (CNA), subliniind că Elan Schwartzenberg nu mai este acţionar la Realitatea Media. „Realitatea Media suntem noi”, a spus Cosmin Guşă.

El a arătat că solicitarea de licenţă este pentru România şi a precizat că societatea pe care face investiţia este una profitabilă, Radio Guerrilla având probleme, pe care şi le va rezolva prin păstrarea licenţelor care sunt eficiente.

Realizatorii Realitatea TV Rareş Bogdan şi Andreea Creţulescu, coordonatori editoriali, au subliniat că vor lucra cu analişti din ţările respective, dar şi cu specialişti din mediul universitar.

Republica Moldova şi Croaţia vor fi primele pieţe pe care Guşă intenţionează să le abordeze, „apelând la diligenţele MAE, pentru a fi sprijiniţi”.

„Emisia va debuta cât de repede putem, la finalul anului”, a declarat Cosmin Guşă.

Cu rezervele exprimate de Narcisa Iorga, care a sugerat să fie schimbată denumirea noului post, majoritatea membrilor CNA şi-au exprimat speranţa că iniţiativa lui Cosmin Guşă este promiţător, fezabil, mergând pe o direcţie europeană, pledând pentru acordarea licenţei.

Geopol International este deţinută în proporţie de 50% de analistul Cosmin Guşă, acţionar şi creditor majoritar la Realitatea Media, şi Maricel Păcurariu (50%).

Realitatea Plus va emite în Republica Moldova şi în ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Proiectul în care Guşă intenţionează să investească aproximativ 12 -15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 – 4 ani, va fi lansat cel mai devreme în 2015.

Realitatea Plus va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă, după modelul Euronews, crawl-ul urmând a fi în limba fiecărei ţări.

În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat solicitările: SC SBS Broadcasting Media SRL Bucureşti pentru Prima TV Bucureşti şi SC Ora 7 SRL Galaţi pentru TV Galaţi din Tg. Bujor şi Tecuci.

CNA a respins, după dezbateri de aproape o oră, o solicitare a SC Sud Media Production SRL Tg. Jiu de preluare a licenţei audiovizuale aparţinând societăţii SC Brand Emotion SRL Bucureşti (Radio GOGO S.C. Brand Emotion SRL Bucureşti).

Reprezentantul societăţii, Ionuţ Daniel Răitaru, a arătat că grila va fi dedicată exclusiv emisiunilor pentru copii, acesta susţinând că are 60 de angajaţi.

SC Brand Emotion SRL Bucureşti are dreptul să păstreze licenţa, care expiră în septembrie 2020.

Potrivit Narcisei Iorga, neaprobarea acordării licenţei ar duce la un deficit în piaţa media pentru copii.

Christian Mititelu a afirmat însă că o licenţă pentru copii este greu de păstrat într-un oraş mic, ea trebuind să revină CNA care s-o scoată, în 45 de zile, la concurs.

Totodată, a fost amânată, până la şedinţa de marţea viitoare, o solicitare de prelungire a licenţei audiovizuale a SC TVMP SRL Ploieşti pentru Televiziune Prahova.

Sursa: Agerpres

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Evenimentul dedicat celui mai iubit dintre povestitorii noștri continuă cu o nouă ediție la Teatrul Ion Creangă. Inițiat anul trecut, „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ aduce între 1 și 31 martie, atât la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere pentru copii, toate inspirate din opera celui care ne-a lăsat texte ce au scris istorie atât în marea carte a literaturii, cât și în rândul interpretărilor regizorale.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.