Realitatea Plus a primit undă verde de la CNA
https://www.ziarulmetropolis.ro/realitatea-plus-a-primit-unda-verde-de-la-cna/

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus. Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate […]

Un articol de Andrada Văsii|17 ianuarie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Geopol International SRL Bucureşti pentru Realitatea Plus.

Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Guşă, a precizat că se urmăreşte extinderea unui brand românesc în Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adresează, în parte în limba engleză, audienţei interesate de integrare în UE, propunându-şi să dea cuvântul reprezentanţilor ţărilor din zonă spre Bruxelles.

„Ne dorim un demers al Balcanilor pe o piaţă alternativă de audienţă şi de publicitate, demers care ajută Grupul Realitatea, pentru că am dori să ieşim din insolvenţă”, a spus Guşă, precizând că licenţa i-ar ajuta să poarte discuţiile în capitalele balcanice.

Potrivit acestuia, beneficiul pentru brandul Realitatea este creşterea valorii lui pe pieţele vecine, dar mai ales pe piaţa europeană, element care va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaţionale, la posibile vânzări parţiale sau chiar totale.

El a spus că echipa Realitatea Plus va fi preponderent românească, mixtă în oraşele balcanice.

Guşă a dat o serie de explicaţii referitoare la sistemul de acţionariat solicitate de Narcisa Iorga (CNA), subliniind că Elan Schwartzenberg nu mai este acţionar la Realitatea Media. „Realitatea Media suntem noi”, a spus Cosmin Guşă.

El a arătat că solicitarea de licenţă este pentru România şi a precizat că societatea pe care face investiţia este una profitabilă, Radio Guerrilla având probleme, pe care şi le va rezolva prin păstrarea licenţelor care sunt eficiente.

Realizatorii Realitatea TV Rareş Bogdan şi Andreea Creţulescu, coordonatori editoriali, au subliniat că vor lucra cu analişti din ţările respective, dar şi cu specialişti din mediul universitar.

Republica Moldova şi Croaţia vor fi primele pieţe pe care Guşă intenţionează să le abordeze, „apelând la diligenţele MAE, pentru a fi sprijiniţi”.

„Emisia va debuta cât de repede putem, la finalul anului”, a declarat Cosmin Guşă.

Cu rezervele exprimate de Narcisa Iorga, care a sugerat să fie schimbată denumirea noului post, majoritatea membrilor CNA şi-au exprimat speranţa că iniţiativa lui Cosmin Guşă este promiţător, fezabil, mergând pe o direcţie europeană, pledând pentru acordarea licenţei.

Geopol International este deţinută în proporţie de 50% de analistul Cosmin Guşă, acţionar şi creditor majoritar la Realitatea Media, şi Maricel Păcurariu (50%).

Realitatea Plus va emite în Republica Moldova şi în ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Proiectul în care Guşă intenţionează să investească aproximativ 12 -15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 – 4 ani, va fi lansat cel mai devreme în 2015.

Realitatea Plus va avea un studio la Bucureşti, unul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă, după modelul Euronews, crawl-ul urmând a fi în limba fiecărei ţări.

În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat solicitările: SC SBS Broadcasting Media SRL Bucureşti pentru Prima TV Bucureşti şi SC Ora 7 SRL Galaţi pentru TV Galaţi din Tg. Bujor şi Tecuci.

CNA a respins, după dezbateri de aproape o oră, o solicitare a SC Sud Media Production SRL Tg. Jiu de preluare a licenţei audiovizuale aparţinând societăţii SC Brand Emotion SRL Bucureşti (Radio GOGO S.C. Brand Emotion SRL Bucureşti).

Reprezentantul societăţii, Ionuţ Daniel Răitaru, a arătat că grila va fi dedicată exclusiv emisiunilor pentru copii, acesta susţinând că are 60 de angajaţi.

SC Brand Emotion SRL Bucureşti are dreptul să păstreze licenţa, care expiră în septembrie 2020.

Potrivit Narcisei Iorga, neaprobarea acordării licenţei ar duce la un deficit în piaţa media pentru copii.

Christian Mititelu a afirmat însă că o licenţă pentru copii este greu de păstrat într-un oraş mic, ea trebuind să revină CNA care s-o scoată, în 45 de zile, la concurs.

Totodată, a fost amânată, până la şedinţa de marţea viitoare, o solicitare de prelungire a licenţei audiovizuale a SC TVMP SRL Ploieşti pentru Televiziune Prahova.

Sursa: Agerpres

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.