Recital de arii, lieduri şi canţonete, cu tenorul Lucian Corchiş
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-arii-lieduri-si-cantonete-cu-tenorul-lucian-corchis/

Iubitorii muzicii sunt aşteptaţi, prin intermediul Fundaţiei Calea Victoriei, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 19:00, în eleganta Sală de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul muzical al unor compozitori celebri. Recitalul va fi susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea.

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2018

În programul recitalului se vor regăsi lucrări muzicale valoroase semnate de Franz Schubert, Richard Strauss, Gabriel Faure, Frederic Chopin, Paolo Tosti, Piotr Ilici Ceaikovski.

Sala de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti

Lucian Corchiş,

prim solist la Opera Naţională Bucureşti din 2006, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. De-a lungul timpului s-a perfecţionat la diferite cursuri din ţară sau străinătate, ceea ce i-a adus şi colaborări importante cu instituţii de profil cu prestigiu. A colaborat cu Opera Naţională din Cluj, Opera Naţională din Timişoara, Opera Naţională din Iaşi, Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Naţională Radio şi altele. În repertoriul său se regăsesc roluri precum Faust (Faust), Rodolfo (La Boheme), Ducele de Mantua (Rigoletto). Lucian Corchiş este apreciat pentru timbrul deosebit al vocii şi sensibilitatea cu care interpretează.

Livia Teodorescu-Ciocănea

este profesor universitar doctor la catedra de compoziţie a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, compozitor şi pianist. Creaţia sa cuprinde peste 60 de lucrări de diferite genuri muzicale (cameral, vocal simfonic) care au fost interpretate în ţări precum Italia, Australia, Franţa, Danemarca, Spania sau România. Ca pianist a susţinut numeroase recitaluri, concerte cu muzică din repertoriul clasic sau contemporan şi recitaluri vocal instrumentale.

Foto: Lucian Corchiş , Sala de Spectacole a Cercului Militar Naţional – facebook

 

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.