Recital de muzică barocă, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-muzica-baroca-la-ateneu/

O seară de muzică  vocală barocă este încă o raritate în peisajul vieţii muzicale româneşti.  Este un domeniu accesibil doar celor iniţiaţi, vocal şi stilistic, într-un univers sonor şi expresiv cu totul special. Stagiunea de marţi seara de la Ateneu vă oferă un astfel de recital pe 23 februarie, de la ora 19.oo.

Un articol de Liliana Matei|18 Februarie 2016

Născută la Bucureşti, Angela Şindeli a absolvit studiile de licenţă şi master ale Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (secţiile Canto şi Stilistică interpretativă). În noiembrie 2014, a obținut titlul de Doctor în muzică cu lucrarea “Mit, seducție, mister: ipostaze ale feminității în opera lui Georg Friedrich Händel”, coordonată de prof. univ. dr.  Dan Dediu. Printre profesorii care  i-au îndrumat paşii în carieră se numără sopranele Mariana Colpoş, Marina Mirea și Sylvia Greenberg. A participat la cursuri de perfecţionare susţinute de Viorica Cortez, Nelly Miricioiu (Opera Naţională Bucureşti), Montserrat Caballe (Auditorium Hall Zaragoza), Laurie Reviol, Ulrike Sonntag, Axel Bauni.

Experienţa sa internaţională începe în 2007, când a obţinut un grant Erasmus la Conservatorul din Verona, Italia, pentru a studia cu prof. Carmen Lavani. În august 2010, Angela Şindeli este bursieră la International Summer Academy Prague – Wien – Budapest (Jennersdorf, Austria, sub egida Hochschule für Musik und Darstellende Kunst , Viena), unde lucrează cu Claudia Visca rolul Contessa din opera ”Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. În mai 2011, soprana debutează în rolul ”Alcina” din opera omonimă de G.F.Handel (Sala Studio a UNMB), apoi ia parte la Programul Intensiv Erasmus ”LiedForum” 2012, organizat de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Berlin. În prezent, Angela Șindeli este cadru didactic asociat la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București şi o împătimită a muzicii baroce.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 23 Februarie 2016, 19:00 – 20:00
Sala mică

ANGELA ŞINDELI – soprană

ANDRA DEMIDOV – clavecin

RALUCA STRATULAT – vioara I

MIRCEA LAZĂR – vioara a II-a

ANDREEA ŢIMIRAŞ – violoncel

DORIS IORGA – oboi

Program

Arii de Georg Friedrich Händel:

Di’ cor mio (Alcina)

Ho un non so che nel cor (Agrippina)

Si, son quella (Alcina)

Destero dall’ Empia dite (Melissa)

Morrai si (Rodelinda)

Mi restano le lagrime (Alcina)

Ah, spietato ! e non ti move (Amadigi di Gaula)

Felicissima quest alma (Apollo e Dafne)

Come in ciel (Apollo e Dafne)

fragmente din  uvertura operei Alcina

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

În recitalul ei, soprana Angela Şindeli este acompaniată de un  grup de tineri  instrumentişti fiecare la începutul unei cariere promiţătoare .

Pianista Andra Demidov a  participat la  cursuri de măiestrie susţinute de renumiți profesori precum : Shoshana Rudiakov;  Jan Cap; Gabriel Amiraş;  Gregorz Kurzinski;  Georgy Petrov;  Kevin Kenner;  Ronan Oۥ hora;  Justus Franz; Ellen Corver. În 2010 a obţinut  o bursă în cadrul academiei de vară – The International Holland Music Session – unde a studiat cu prof.univ. Mikhail Voskressenski.

Violonista Raluca Ioana Stratulat a obținut o serie de premii naționale și internaționale și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A.

Dupa ce a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu, violonistul Mircea Lazar a câștigat o bursa de studii la Universitatea din Ohio, SUA iar în 2009 a fost acceptat in Academia Orchestrala New World Symphony din Miami Beach, unde a studiat sub îndrumarea lui Michael Tilson Thomas.

Membru al Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001- 2015,  violoncelista Andreea Ţimiraş desfășoară o susţinută activitate solistică și camerală, abordând genuri dintre cele mai diferite: de la muzica veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, la Astor Piazzolla şi jazz-tradițional sicilian împreuna cu grupul Innovative String Quintet şi de la repertoriul world fusion alături de formaţia Imago Mundi, la cel contemporan, pentru care primeşte distincţii speciale.  Participă împreună cu European Contemporary Orchestra la Bienala de la Veneţia 2015.

Oboista Doris Iorga este in prezent studenta in anul I la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti la clasa conf. univ. dr. Florenel Ionoaia. În perioada 2010 – 2016 a fost membra a mai multor orchestre internationale, precum CEI Youth Orchestra, Wonderful Youth Orchestra, European Music Campus Orchestra, cu care a concertat in tari precum Croatia, Italia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Slovenia si Austria

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »