Recital de muzică barocă, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-muzica-baroca-la-ateneu/

O seară de muzică  vocală barocă este încă o raritate în peisajul vieţii muzicale româneşti.  Este un domeniu accesibil doar celor iniţiaţi, vocal şi stilistic, într-un univers sonor şi expresiv cu totul special. Stagiunea de marţi seara de la Ateneu vă oferă un astfel de recital pe 23 februarie, de la ora 19.oo.

Un articol de Liliana Matei|18 Februarie 2016

Născută la Bucureşti, Angela Şindeli a absolvit studiile de licenţă şi master ale Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (secţiile Canto şi Stilistică interpretativă). În noiembrie 2014, a obținut titlul de Doctor în muzică cu lucrarea “Mit, seducție, mister: ipostaze ale feminității în opera lui Georg Friedrich Händel”, coordonată de prof. univ. dr.  Dan Dediu. Printre profesorii care  i-au îndrumat paşii în carieră se numără sopranele Mariana Colpoş, Marina Mirea și Sylvia Greenberg. A participat la cursuri de perfecţionare susţinute de Viorica Cortez, Nelly Miricioiu (Opera Naţională Bucureşti), Montserrat Caballe (Auditorium Hall Zaragoza), Laurie Reviol, Ulrike Sonntag, Axel Bauni.

Experienţa sa internaţională începe în 2007, când a obţinut un grant Erasmus la Conservatorul din Verona, Italia, pentru a studia cu prof. Carmen Lavani. În august 2010, Angela Şindeli este bursieră la International Summer Academy Prague – Wien – Budapest (Jennersdorf, Austria, sub egida Hochschule für Musik und Darstellende Kunst , Viena), unde lucrează cu Claudia Visca rolul Contessa din opera ”Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. În mai 2011, soprana debutează în rolul ”Alcina” din opera omonimă de G.F.Handel (Sala Studio a UNMB), apoi ia parte la Programul Intensiv Erasmus ”LiedForum” 2012, organizat de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Berlin. În prezent, Angela Șindeli este cadru didactic asociat la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București şi o împătimită a muzicii baroce.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 23 Februarie 2016, 19:00 – 20:00
Sala mică

ANGELA ŞINDELI – soprană

ANDRA DEMIDOV – clavecin

RALUCA STRATULAT – vioara I

MIRCEA LAZĂR – vioara a II-a

ANDREEA ŢIMIRAŞ – violoncel

DORIS IORGA – oboi

Program

Arii de Georg Friedrich Händel:

Di’ cor mio (Alcina)

Ho un non so che nel cor (Agrippina)

Si, son quella (Alcina)

Destero dall’ Empia dite (Melissa)

Morrai si (Rodelinda)

Mi restano le lagrime (Alcina)

Ah, spietato ! e non ti move (Amadigi di Gaula)

Felicissima quest alma (Apollo e Dafne)

Come in ciel (Apollo e Dafne)

fragmente din  uvertura operei Alcina

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

În recitalul ei, soprana Angela Şindeli este acompaniată de un  grup de tineri  instrumentişti fiecare la începutul unei cariere promiţătoare .

Pianista Andra Demidov a  participat la  cursuri de măiestrie susţinute de renumiți profesori precum : Shoshana Rudiakov;  Jan Cap; Gabriel Amiraş;  Gregorz Kurzinski;  Georgy Petrov;  Kevin Kenner;  Ronan Oۥ hora;  Justus Franz; Ellen Corver. În 2010 a obţinut  o bursă în cadrul academiei de vară – The International Holland Music Session – unde a studiat cu prof.univ. Mikhail Voskressenski.

Violonista Raluca Ioana Stratulat a obținut o serie de premii naționale și internaționale și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A.

Dupa ce a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu, violonistul Mircea Lazar a câștigat o bursa de studii la Universitatea din Ohio, SUA iar în 2009 a fost acceptat in Academia Orchestrala New World Symphony din Miami Beach, unde a studiat sub îndrumarea lui Michael Tilson Thomas.

Membru al Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001- 2015,  violoncelista Andreea Ţimiraş desfășoară o susţinută activitate solistică și camerală, abordând genuri dintre cele mai diferite: de la muzica veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, la Astor Piazzolla şi jazz-tradițional sicilian împreuna cu grupul Innovative String Quintet şi de la repertoriul world fusion alături de formaţia Imago Mundi, la cel contemporan, pentru care primeşte distincţii speciale.  Participă împreună cu European Contemporary Orchestra la Bienala de la Veneţia 2015.

Oboista Doris Iorga este in prezent studenta in anul I la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti la clasa conf. univ. dr. Florenel Ionoaia. În perioada 2010 – 2016 a fost membra a mai multor orchestre internationale, precum CEI Youth Orchestra, Wonderful Youth Orchestra, European Music Campus Orchestra, cu care a concertat in tari precum Croatia, Italia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Slovenia si Austria

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

09
/10
/19

Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la București cu un spectacol în premieră, iar două reprezentații de balet contemporan vor avea lor pe 12 și pe 13 octombrie, la Sala Palatului, „Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și „7 Danses Grecques”. În spectacol vor evolua și două balerine românce, Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu.

03
/10
/19

O nouă colecție de toamnă, nu doar pentru garderobă, dar și pentru gusturi muzicale: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius susțin un concert extraordinar pe scena din Main Square ParkLake, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 19.00, la propunerea Radio România Muzical.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

01
/10
/19

Într-un an în care a dirijat concerte în întreaga Europă și a putut fi urmărit pe unele dintre cele mai importante scene ale Europei precum Konzerthaus Berlin sau ElbPhilharmonie Hamburg sau într-un inedit turneu în ţările balcanice cu Orchestra Romănă de Tineret și lista ar putea continua, Cristian Mandeal revine în seara de 4 octombrie la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Belgrad. Avându-l ca solist pe pianistul Alexandar Modzar, concertul va avea în program Beethoven - Concertul de pian şi orchestră nr. 4 și Prokofiev - Simfonia a VII-a.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

Page 1 of 13812345...102030...Last »