Recital de muzică barocă, la Ateneu
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-muzica-baroca-la-ateneu/

O seară de muzică  vocală barocă este încă o raritate în peisajul vieţii muzicale româneşti.  Este un domeniu accesibil doar celor iniţiaţi, vocal şi stilistic, într-un univers sonor şi expresiv cu totul special. Stagiunea de marţi seara de la Ateneu vă oferă un astfel de recital pe 23 februarie, de la ora 19.oo.

Un articol de Liliana Matei|18 februarie 2016

Născută la Bucureşti, Angela Şindeli a absolvit studiile de licenţă şi master ale Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (secţiile Canto şi Stilistică interpretativă). În noiembrie 2014, a obținut titlul de Doctor în muzică cu lucrarea “Mit, seducție, mister: ipostaze ale feminității în opera lui Georg Friedrich Händel”, coordonată de prof. univ. dr.  Dan Dediu. Printre profesorii care  i-au îndrumat paşii în carieră se numără sopranele Mariana Colpoş, Marina Mirea și Sylvia Greenberg. A participat la cursuri de perfecţionare susţinute de Viorica Cortez, Nelly Miricioiu (Opera Naţională Bucureşti), Montserrat Caballe (Auditorium Hall Zaragoza), Laurie Reviol, Ulrike Sonntag, Axel Bauni.

Experienţa sa internaţională începe în 2007, când a obţinut un grant Erasmus la Conservatorul din Verona, Italia, pentru a studia cu prof. Carmen Lavani. În august 2010, Angela Şindeli este bursieră la International Summer Academy Prague – Wien – Budapest (Jennersdorf, Austria, sub egida Hochschule für Musik und Darstellende Kunst , Viena), unde lucrează cu Claudia Visca rolul Contessa din opera ”Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. În mai 2011, soprana debutează în rolul ”Alcina” din opera omonimă de G.F.Handel (Sala Studio a UNMB), apoi ia parte la Programul Intensiv Erasmus ”LiedForum” 2012, organizat de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Berlin. În prezent, Angela Șindeli este cadru didactic asociat la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București şi o împătimită a muzicii baroce.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 23 Februarie 2016, 19:00 – 20:00
Sala mică

ANGELA ŞINDELI – soprană

ANDRA DEMIDOV – clavecin

RALUCA STRATULAT – vioara I

MIRCEA LAZĂR – vioara a II-a

ANDREEA ŢIMIRAŞ – violoncel

DORIS IORGA – oboi

Program

Arii de Georg Friedrich Händel:

Di’ cor mio (Alcina)

Ho un non so che nel cor (Agrippina)

Si, son quella (Alcina)

Destero dall’ Empia dite (Melissa)

Morrai si (Rodelinda)

Mi restano le lagrime (Alcina)

Ah, spietato ! e non ti move (Amadigi di Gaula)

Felicissima quest alma (Apollo e Dafne)

Come in ciel (Apollo e Dafne)

fragmente din  uvertura operei Alcina

 

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

În recitalul ei, soprana Angela Şindeli este acompaniată de un  grup de tineri  instrumentişti fiecare la începutul unei cariere promiţătoare .

Pianista Andra Demidov a  participat la  cursuri de măiestrie susţinute de renumiți profesori precum : Shoshana Rudiakov;  Jan Cap; Gabriel Amiraş;  Gregorz Kurzinski;  Georgy Petrov;  Kevin Kenner;  Ronan Oۥ hora;  Justus Franz; Ellen Corver. În 2010 a obţinut  o bursă în cadrul academiei de vară – The International Holland Music Session – unde a studiat cu prof.univ. Mikhail Voskressenski.

Violonista Raluca Ioana Stratulat a obținut o serie de premii naționale și internaționale și a sustinut concerte și recitaluri în România, Olanda, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia și S.U.A.

Dupa ce a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu, violonistul Mircea Lazar a câștigat o bursa de studii la Universitatea din Ohio, SUA iar în 2009 a fost acceptat in Academia Orchestrala New World Symphony din Miami Beach, unde a studiat sub îndrumarea lui Michael Tilson Thomas.

Membru al Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001- 2015,  violoncelista Andreea Ţimiraş desfășoară o susţinută activitate solistică și camerală, abordând genuri dintre cele mai diferite: de la muzica veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, la Astor Piazzolla şi jazz-tradițional sicilian împreuna cu grupul Innovative String Quintet şi de la repertoriul world fusion alături de formaţia Imago Mundi, la cel contemporan, pentru care primeşte distincţii speciale.  Participă împreună cu European Contemporary Orchestra la Bienala de la Veneţia 2015.

Oboista Doris Iorga este in prezent studenta in anul I la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti la clasa conf. univ. dr. Florenel Ionoaia. În perioada 2010 – 2016 a fost membra a mai multor orchestre internationale, precum CEI Youth Orchestra, Wonderful Youth Orchestra, European Music Campus Orchestra, cu care a concertat in tari precum Croatia, Italia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Slovenia si Austria

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

Pagina 1 din 14912345...102030...Ultima »