Record de vânzare la abonamentele pentru Festivalul Enescu 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-de-vanzare-la-abonamentele-pentru-festivalul-enescu-2015/

Abonamentele pentru ediţia 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, Bucureşti), care au fost puse în vânzare joi dimineaţa, la ora 10.00, prin reţeaua Eventim s-au epuizat în 10 secunde – pentru concertele de la Ateneul Român, respectiv 10 minute – pentru concertele de la Sala Palatului.

Un articol de Liliana Matei|15 ianuarie 2015

În total, au fost puse în vânzare un număr de 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele două tipuri de abonamente de la Ateneul Român (B și C), 750 de abonamente tip A, un număr de 250 de abonamente tip A1 și un număr de 250 de abonamente tip A2, reprezentând o treime din locurile disponibile. Față de edițiile precendente ale Festivalului Enescu, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 și A2) a permis punerea în vânzare a unui număr mai mare de locuri.

Procedura de punere în vânzare a abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2015 a început joi, 15 ianuarie, de la ora 10.00, prin rețeaua Eventim. Înainte de începerea vânzării, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori logați.

„Statistic, o comandă plasată pe site-ul Eventim conține în  medie 2,8 bilete. Cu 1000 de utilizatori logați în momentul începerii vânzării, 2.800 de bilete ar fi  putut fi vândute în primele secunde, către acești utilizatori. Raportat la numărul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu, și vorbim doar de primele secunde. În total, estimativ, din traficul înregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decât disponibilul de locuri”, a declarat pentru presă Valentin Vasiloiu, directorul Eventim.

Biletele pentru ediția 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie 2015, de la ora 10.00 prin rețeaua Eventim.
Programul Festivalului Enescu 2015 poate fi consultat online.

Recordul de vânzare al abonamentelor confirmă tendința de creștere a interesului față de Festivalul Enescu. Pentru ediția 2013, abonamentele s-au epuizat, de asemenea, în mai puțin de o oră de la punerea lor în vânzare.

Festivalul Enescu 2015

Ediția 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui timp de 22 de zile 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieței Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și a ”Bucureștiului Creativ”.

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică “Gramophone” în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre atracțiile acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în Festival și câştigători ai concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.